Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Nikon Coolpix P330

Snygg och stadig på hand

Som en av världens stora tillverkare av systemkameror vill Nikon vinna kunderna även för avancerade kompakter. Coolpix P330 siktar brett och når ganska långt.

I ett avsnitt av Simpsons får Homer designa en egen bil. Han slänger in lite av precis allt han gillar, resultatet blir ett spretigt monster. Så illa är det inte ställt med Nikon P330, men det är tydligt att japanerna vill tilltala många olika människor samtidigt.

Här finns en relativt stor sensor, RAW-stöd och allt sånt som kunderna kräver. Men också finesser som gps och en trendig och snygg design, vilket signalerar att man siktar lite bredare än bara på entusiaster.

Nikon-Coolpix-P330-_1

Vekt batteri
Precis som alla fickkameror saknar P330 optisk sökare och man är istället hänvisad till displayen. Det kombinerat med ett ganska svagt batteri gör att kameran inte räcker särskilt länge på en laddning. Strömkrävande finesser som gps (vem använder det?) lämnas därför bäst avslagna.

Eftersom Nikon också har satsat på en trendig design är P330 mer snygg än praktisk att hålla i. Layouten är däremot top notch, med reglage på precis rätt ställen och dedikerad knapp för filmning.

Annons
Nikon-Coolpix-P330-_2

Inte skakis alls
Den fina optiken är väldigt ljuskänslig i sitt vidaste läge. Bländaren minskar rejält när man zoomar och foto i mörkare miljöer funkar därför bäst i vidvinkel. Vill man ändå zooma kommer Nikons fina antiskak-funktion till pass. Den fungerar imponerande bra.

I stort blir bilder väldigt bra med P330, framförallt porträtt, gatufoto och saker på korta avstånd. Detaljer och färgmättnad är imponerande och väl så bra som de flesta av de direkta konkurrenterna, som i de flesta fall kostar mer.

Nikon har fokuserat på lite allt möjligt och P330 kanske avskräcker en del purister. Men bildkvaliteten skojar man trots allt inte bort och P330 bör finnas på köplistan för alla med lite lägre budget.

Nyckelfakta
 • Zoomoptik 24 – 120 mm (35 mm motsv.), f1,8 – 5,6
 • Display 3”, 920,000 px
 • Sensor 12 megapixel, 7,6 x 5,7 mm
 • Mått 58 x 103 x 32 (H x B x D)
 • Vikt 200 gram
Dagens bästa priser på Pricerunner
 • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Nikon Coolpix P330

Som en av världens stora tillverkare av systemkameror vill Nikon vinna kunderna även för avancerade kompakter. Coolpix P330 siktar brett och når ganska långt.


4
Vi diggar
 • Bra makroläge
 • Finessrik
 • Bra pris
Vi dissar
 • Halvdan batterikapacitet
 • Ingen tillbehörs-sko
Visa kommentarer / Kommentera nu
Nikon Coolpix P330 - Snygg och stadig på hand
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17