Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Stilig äventyrskamera

Nikon Coolpix AW100

För att vara en äventyrskamera så skvallrar utseendet inte alltför mycket om dess tuffa egenskaper.

Coolpix AW100 är en allväderkamera som inte bara är vattentät ner till 10 meter, utan även tål fall från 1,5 meter och kyla ner till -10 grader. Byggkvaliteten på kamerahuset är av naturliga skäl robust. Minneskort, batteri samt anslutningar täcks föredömligt av en lucka med en stor säkerhetsratt som förhindrar att du får upp den av misstag.

Knapparna på baksidan sitter där man förväntar sig, och alla inställningar är enkla att komma åt. AW100 är överlag väldigt lättanvänd och bjuder på en del trevliga funktioner. Kameran är bland annat utrustad med gps-funktion. Med hjälp av den kan du geotagga dina bilder så att du aldrig mer glömmer var du tagit dem.. Gps-funktionen bjuder även på världskarta, en lista på sevärdheter i din närhet samt kompass.

En annan trevlig funktion är Action Control. Med Action Control kan du styra vissa grundläggande funktioner på kameran med hjälp av rörelsegester. Funktionen tar en stund att vänja sig vid, men när man väl får grepp om det kan det komma till nytta under vintertid när du har vantar på dig.

AW100 har 5x optisk zoom och bilstabilisator. Bildkvalitetmässigt får kameran godkänt men inte mer. Videoupptagning i full-hd. På det stora hela är AW100 en värdig kompanjon på din badsemester – eller varför inte till forsränningen?

Annons

Dagens bästa priser på Pricerunner
  • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Stilig äventyrskamera

För att vara en äventyrskamera så skvallrar utseendet inte alltför mycket om dess tuffa egenskaper.


4
Vi diggar
  • Gps-funktion
  • Lättanvänd
  • Action Control
  • Batteriluckan
  • Video i full-hd
Vi dissar
  • Bilkvaliteten kunde varit vassare
Visa kommentarer / Kommentera nu
Stilig äventyrskamera - Nikon Coolpix AW100
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17