Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Netgear först i världen med trippla trådlösa nätverk och dynamisk QoS

I takt med att antalet trådlösa produkter i hemmet ökar sätts allt större press på ditt trådlösa nätverk. Netgears lösning på detta växande problem är ny teknik för att dynamiskt optimera nätverksprestandan för dina olika enheter och tjänster men även öppna upp ett tredje trådlöst nät.

Dynamic QoS minskar lagg i spel och verkar för en bättre filmupplevelse

Netgear Dynamic QoS är nästa generations smarta nätverksprioriteringsteknik som per automatik låter din router identifiera olika applikationer som använder sig av din nätverksbandbredd. Utan användarens hjälp kan din router optimera den tillgängliga bandbredden för just dina olika applikationer. Spel premieras för snabb åtkomst och låg latens, medan högupplöst strömmande video får tillräcklig bandbredd för en bra tittarupplevelse. Dynamic QoS särskiljer även på olika former av strömmande videotjänster för att ge just rätt bandbredd för den tjänst du själv använder, allt för optimal tittarupplevelse utan att stjäla onödig kapacitet. Samtidigt som lågt prioriterade tjänster som sociala medier, molnsynkronisering och övrigt inte förstör upplevelsen i mer känsliga applikationer.
En viktig prioritering som minimerar lagg vid onlinespel och gör det möjligt att trådlöst strömma flera högupplösta videoklipp till olika enheter samtidigt.

Med Dynamic QoS ser din router även skillnad på dina anslutna enheter och dedikerar olika bandbredd och prioritet beroende på om du strömmar video till en TV, surfplatta eller stationär dator. Med molnuppdateringar håller även din router sig automatisk uppdaterad om nya applikationer och spel för att alltid veta vilka tjänster som bör prioriteras under din användning. Dynamic QoS är den första prioriteringsteknik som är medveten om vilka applikationer, videospelare och enheter som ansluts samtidigt som routern automatiskt uppdateras över molnet.

Ett tredje trådlöst nätverk för dina nya mobila enheter

De flesta routers på marknaden idag erbjuder två separata trådlösa nätverk, ett på 2,4 GHz samt ett på 5 GHz. Detta kallas dual band router och det förstnämnda bander på 2,4 GHz har traditionellt sett bäst räckvidd men används också av allt från smartphones till trådlösa möss. Bandbredden ligger på upp till 600 Mbps vilket kan jämföras med maximalt 1 733 Mbps för det betydligt snabbare 5 GHz bandet.

Annons

Dubbla frekvensband räcker för att täcka behovet för hem och installationer med färre trådlösa produkter men särskilt det snabba 5 GHz bandet blir allt mer belastat av nya kraftfulla datorer, surfplattor, smarta TV-apparater och andra uppkopplade produkter i ditt hem.
För att erbjuda högre trådlös nätverkshastighet även i hem och platser med många uppkopplade produkter introducerar nu Netgear den första trådlösa Tri-band routern med dubbla 5 GHz band för en total kapacitet av 3 200 Mbps (600 + 1300 + 1300 Mbps).
Mer information om Netgear Nighthawk X4 (R7500) med Dynamic QoS samt Netgear Nighthawk X6 (R8000) med Dynamic QoS och Tri-Band finns att hitta på Netgear.se.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Netgear först i världen med trippla trådlösa nätverk och dynamisk QoS - Teknik, Guider
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17