Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
2

Når inte hela vägen

Netgear NeoTV 550

Netgear är mest känt för sina nätverksprodukter, men nu gör de sitt intåg i mediespelarbranschen. Hur väl har de lyckats?

[dropcap]N[/dropcap]eoTV 550 ger ett bra första intryck genom att inleda med en smärtfri installation av en uppdatering över nätet. Några enkla val senare är jag igång och spelar filmer från min NAS. Den gör ett bra jobb att acceptera de flesta format jag testar. Men inte alltid ett lika bra jobb med uppspelningen. Ofta har den problem att hålla perfekt läppsynk. Dessutom har den problem med många mkv-filer med h.264-video där den inte riktigt tycks orka spela upp ryckfritt och i synk.

Gränssnittet är enkelt, snyggt och upplevs genomarbetat. Sökfunktionen sticker ut och gör det föredömligt smidigt att hoppa mellan olika delar av filmen. Men det känns inte helt ok att skärmsläckaren inte går igång vid pausad video.

NeoTV 550 har gott om anslutningar där några av höjdpunkterna är sd-kortläsare och eSata-anslutning. Även inställningsmöjligheterna är goda, förutom att jag inte kan välja vilken katalog på min NAS som ska indexeras vilket irriterar en aning.

Netgear NeoTV 550 är en kompetent mediespelare på papperet. Men Netgear måste förbättra mjukvaran för att förbättra problemen med prestandan och synkningen innan vi kan rekommendera den.

Annons

Specifikationer
  • Videoutgång Hdmi, komponent, komposit
  • Ljudutgång Analog stereo, optisk s/pdif
  • Övriga anslutningar 2 x usb, sd, eSATA, RJ-45 10/100 Mbps
  • Dimensioner 267 x 215 x 71 mm
Köp på

Når inte hela vägen

Netgear är mest känt för sina nätverksprodukter, men nu gör de sitt intåg i mediespelarbranschen. Hur väl har de lyckats?


2
Vi diggar
  • Funktionsrik Bra inställningsmöjligheter Gott om anslutningar Ljudlös
Vi dissar
  • Medioker läppsynk Ryckig videouppspelning (mkv + h.264) Ingen skärmsläckare vid pausad video
Visa kommentarer / Kommentera nu
Når inte hela vägen - Netgear NeoTV 550
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17