Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4
Köp nu

MSI Cubi

Startklar mini-pc

Intels “Next unit of computing”-koncept – små datorer med god prestanda – är riktigt bra. Det enda problemet har varit att de sålts som byggsatser där man själv måste komplettera med vissa komponenter. Men Cubi från MSI är färdig att användas direkt ur lådan.

Vår testmodell kommer med en i3-processor, 4 gigabyte ram och en ssd-disk på 128 gigabyte vilket räcker för de flesta användningsområden. Om man tycker att lagringsutrymmet inte räcker till så följer det med en utbytbar bottenplatta som gör det möjligt att installera en 2,5 tums disk. Höjden på Cubin växer med ett par centimeter med den installerad.

Vidare hittar vi en stor mängd anslutningsmöjligheter med fyra usb 3.0, en hdmi, en mini-displayport, nätverksanslutning samt trådlöst nätverk.

Storleksmässigt spela Cubi i samma klass som Intels NUC-dator, vilket gör den lätt att placera på skrivbordet eller tv-bänken. Ett vesa-fäste medföljer om man vill montera Cubi bakom en skärm eller en tv.

msi cubi back

Arbetsmyra
Prestandan på vår testmodell med i3-processor duger för det mesta vi testar. Film, enklare spel och till och med videoredigering tuggar på utan problem. Men förvänta dig inte att kunna spela moderna spel även om grafikkortet klarar att leverera en trevlig upplevelse i Team Fortress 2, Dota 2 och liknande spel.

Annons

MSI Cubi är imponerande tyst och det är knappt någon skillnad vid spel eller vanligt webbsurfande. Strömförbrukningen är även den imponerande. Vid normal användning ligger den runt 15 watt och under stresstest kom vi upp i 25 watt.

Bygger man ihop sig egen NUC har man visserligen större frihet att välja komponenter, men MSI Cubi erbjuder ett helhetspaket med god prestanda till ett konkurrenskraftigt pris.

msi cubi black and white

Nyckelfakta
  • Processor: Intel i3, 2,0 GHz
  • Arbetsminne: 128 GB ssd + extra hdd-fack
  • Grafikkort: Intel HD Graphics 5500
  • Dimensioner: 115 × 35 × 111 mm
  • Vikt: 0,3 kg
  • :
Dagens bästa priser på Pricerunner
  • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner
Köp på
Visa kommentarer / Kommentera nu
MSI Cubi - Startklar mini-pc
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17