Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
Allt om Android Tester * Nyheter * Guider * Tips Läs mer

Microsoft släpper nytt

Surface 4, flaggskeppsmobiler och träningsarmband

Första mobilerna med Windows 10 – och några riktigt kraftfulla datorer. Det var höjdpunkterna när Microsoft igår lanserade sina nya produkter.

Läs även: Nyheterna i Windows 10.

Igår släppte Microsoft sina nya prestandamobiler, Lumia 950 och 950 XL. Att de hette så var redan känt, likaså det mesta om prestandan och att mobilerna skulle bli de första med Windows 10.

Lumia 950 har en oled-skärm på 5,2 tum med 2560 x 1440 pixlar, det vill säga rejält skarpt. Invändigt sitter en Qualcomm-processor av högre snitt och 32 gigabyte lagring som kan byggas ut med micro sd-kort.

Kameran baktill är som vanligt något i hästväg. Det handlar om en 20-megapixlare utrustad med optisk bildstabilisering för mjukare videor och skarpare foton, plus en trefärgs led-blixt för naturligt blixtljus.

Annons

Jämför priser på nya Microsoft Lumia 950 och 950 XL här.

Lumia-950-and-950-XL

Microsoft hoppar också på tåget med usb-c, den nya typen av usb som passar i kontakten oavsett hur den är vänd. Usb-c ska också möjliggöra snabb laddning – Microsoft hävdar 50 procent på 30 minuter.

Lumia 950 XL får en lite snabbare processor än 950 samt 5,7 tums skärm. För att räcka lika länge har den också fått ett aningen kraftfullare batteri.

Båda Lumiorna kommer med Windows 10 förinstallerat och ska gå att köpa någon gång i november, för 550 respektive 650 dollar. Färgerna är inte lika spännande som tidigare; vi får nöja oss med svart och vitt.

Ett spännande tillbehör lanseras också i Display Dock, en liten hubb med vilken Lumia-mobilerna kan anslutas till en skärm, ett tangentbord och en mus – och fungera som en riktig dator.

Microsoft Band 2
Microsoft släpper också en ny version av sin egen smartklocka-möter-aktivitetsband, kallad Band. Band 2 får bland annat inbyggd pulsmätare, gps och uv-mätare. Den utrustas också med röstassistenten Cortana. Säljstart blir slutet av oktober och priset blir omkring 2500 kronor.

Surface Pro 4
Som väntat visades också en ny Surface Pro upp, närmare bestämt den fjärde generationen. Surface Pro är den dyrare, mer kompetenta versionen av Microsofts hybridplatta och version 4 får som väntat Skylake, som är den senaste generationens Core-processor från Intel. Microsoft hävdar att det gör den 50 procent snabbare än en Apple Macbook Air.

Jämför priser på nya Surface 4 här.

Surface Pro 4

Minnet ligger på mellan 4 och 16 gigabyte och lagringen mellan 128 gigabyte och 1 terabyte (ju mer desto dyrare såklart). Tangentbordet får bland annat inbyggd fingeravtrycksläsare för att öka säkerheten.

Surface Pro 4 släpps i slutet av oktober och kommer som vanligt att bli dyr. Mellan 10.000 och 24.000 kronor får man betala beroende på konfiguration.

Läs även vårt test av förra generationen
Microsoft Surface Pro 3 – Imponerande hybrid

Surface Book
Microsoft skrev också historia under tisdagen genom att visa sin första egna laptop. Den heter Surface Book och är en hybriddator med allt på och extra vitlökssås.

Surface Book

Datorn är gjord helt i metall och under åtta millimeter tjock. Skärmen är på 13,5 tum med skyhöga 3000 x 2000 pixlars upplösning och samma, lite mindre långsmala format som Surface Pro.

Skärmen kan också tas loss och vändas bak och fram, eller användas som digitalt skissblock tillsammans med den medföljande skärmpennan. För att skriva på traditionellt vis finns ett fullstort tangentbord med bakbelysta tangenter.

Invändigt sitter senaste Intel Core-processorn (Skylake) vilket Microsoft påstår ska göra Surface Book snabbare än det mesta på jordens yta. För en extra slant kan den också fås med grafikkort från Nvidia. Batteriet sägs hålla i 12 timmar på en laddning, det vill säga en hel arbetsdag och två långfilmer.

Surface Book blir rejält dyr – från 15.000 kronor och uppåt beroende på prestanda. Exakt när den släpps i Sverige är ännu inte känt.

Läs även våra senaste tester av ultrabooks

Asus Zenbook UX305F – Tunn och snygg skrivmaskin
Lenovo Yoga 3 Pro – Papperstunn lyxhybrid
Dell XPS 13 – Ultrabook med lyxkänsla

Visa kommentarer / Kommentera nu
Microsoft släpper nytt - Surface 4, flaggskeppsmobiler och träningsarmband Teknik, Dator, Mobilt, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17