Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Marshall Kilburn

Praktisk och tuff

Marshall vill locka de picknickande hårdrockarna med sin nya bluetooth-högtalare i bärbart format.

Det är inte brittiska förstärkarmärket Marshall som tillverkar Kilburn utan svenska Zound, som även står bakom Urbanears. Tanken är att locka rockfans som vill ha en smidig ljudlösning som inte ser ut som något ur tidningen Plaza.

Och det gör inte Kilburn. Den har samma design som resten av Marshall-serien och ser exakt ut som en liten miniförstärkare, komplett med svart vinyl, mässingrattar och skrivstils-logotyp.

Praktisk design
Designen är inte bara snygg utan även praktisk. Dels finns ett bärhandtag för att ta med sig (den tre kilo tunga) högtalaren och dels sitter både kontroller och kontakt på ovansidan, vilket gör det lätt att, till exempel, koppla in sig med sladd.

Varför Marshall envisas med att inkludera tonkontroller för ”bass” och ”treble” utöver volymratten, vet vi inte. Det ser mer autentiskt ut, men det finns inget behov av dem i en portabel högtalare.

Annons
marshall kilburn controllers

Lite mer 3d, tack
Ljudet i Kilburn gör oss inte besvikna. Det är en ganska stor högtalare (för att vara portabel) så det finns gott om utrymme invändigt för basen att växa. Ljudbilden är klar med en neutral karaktär på det mesta vi provlyssnar. Bäst låter det på gitarrbaserad musik.

Ibland finns det däremot inte riktigt det tredimensionella djup i ljudet som vi hört från vissa konkurrenter. Det är inte dåligt, men särskilt på akustisk musik är intrycket ibland att instrument och röster kapats av i djupled; ingenting ligger framför eller bakom något annat.

Marshall Kilburn är en väldesignad och snygg högtalare med genomtänkta finesser. Men den är också dyr sett till hur den presterar.

marshall kilburn black and white

Läs även:
Audio Pro Addon T3 – Dynamiken själv
Samsung Level Box – Dyr nykomling

Marshall Kilburn

Marshall vill locka de picknickande hårdrockarna med sin nya bluetooth-högtalare i bärbart format.


4
Vi diggar
  • Praktisk design
  • Neutralt ljud
Vi dissar
  • Stor och tung
  • Dyr
Visa kommentarer / Kommentera nu
Marshall Kilburn - Praktisk och tuff
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17