Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Lifeprint

Skriv ut dina filmer

I kategorin fantastiskt coola men kanske onödiga prylar har turen kommit till Lifeprint som låter dig skriva ut filmer från mobilen.

Tekniken backas av Apple och är ett måste om du som film- och fotointresserad vill visa dina filmer på ett nytt häftigt sätt.

“Augmented Reality” har kommit starkt de senaste åren. Inte minst sedan Apple lanserade sitt AR-kit för sina nya telefoner och surfplattor. Det finns andra lösningar sedan tidigare, både till iOS och Android, men som vanligt tar saker ordentlig fart, och får mycket media, när Apple spänner musklerna.

Video på papper

Lifeprint är inte sen att utnyttja tekniken och erbjuder en smart lösning där du kan skriva ut dina filmer på papper. Det låter kanske för bra för att vara sant och det skulle vi nog säga att det är. För att det ska fungera behöver du en hyggligt modern smartphone, rätt app, och ett Lifeprint-konto.

Ladda upp och skriv ut

Lifeprint består av en app och en liten portabel fotoskrivare som du ansluter till via bluetooth. Du väljer vilken film du vill skriva ut, appen optimerar klippet och laddar upp det till ditt konto i molnet. Systemet väljer sedan ut en bildruta som du skriver ut på ett papper med hjälp av Lifeprint-skrivaren. Det hela är väldigt smidigt och sker i stort sett automatiskt.

Annons

>>> Jämför priser på Lifeprint här (Prisjakt).

Wow-faktor

När du väl har pappret i din hand kommer det roliga. Genom att titta på fotot via Lifeprint-appen börjar det röra på sig som om det var direkt hämtat ur Harry Potter. Augmented Reality-tekniken matchar filmklippet i mobilen med det utskrivna fotot, och när du rör och vinklar pappret hänger filmen med. Det fungerar oftast riktigt bra och du kan räkna med många spontana “oj” och “wow” när du visar dina utskrivna filmer för vänner och familj.

Dela dina filmer

Lifeprint är också ett socialt nätverk i miniatyr. Du kan dela med dig av dina filmer, antingen publikt eller som direktmeddelande till dina vänner. Alla som skriver ut ditt foto, kan sedan njuta av ditt klipp genom appen.

>>> Jämför priser på Lifeprint här (Prisjakt).

Pryl som skapar ett köpsug

Det finns en del som talar emot Lifeprint, förutom att du lika gärna kan titta på filmerna direkt i din mobil. Lifeprint kräver en speciell app, längden på videoklippen är begränsade, du behöver en internetansluten smartphone och så vidare.

Men ändå kan vi inte komma ifrån att det är en otroligt underhållande teknisk lösning med hög wow-faktor. Vi kan till exempel se framför oss den imponerande effekten av att Lifeprinta en fotovägg med småbilder och sätta en smartphone i händerna på släkten när de kommer på besök.

Lifeprint är inte för alla, men om du har ett teknik-, foto- eller filmintresse, eller bara vill imponera med dina filmklipp, så är den antagligen ett måste. Och en Lifeprint är självklart den perfekta presenten till någon som har allt.

Mer info på Lifeprints hemsida.

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Visa kommentarer / Kommentera nu
Lifeprint - Skriv ut dina filmer Teknik, Feature, Mobilt
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17