Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Kraftfull pekskärmsmobil

LG Arena

LG KM900 Arena är en pekskärmsmobil som har alla de förväntade funktionerna för klassen med turbo-3g, wifi, a-gps och en 5-megapixelkamera. Men Arenan bjuder också på några mer exotiska finesser som tv-utgång, fm-sändare, Dolby Mobile 2.0 och DivX-stöd. Men har LG lyckats med kvaliteten och användargränssnittet?

Exklusiv design
Med en rundad design och hölje i borstat stål känns Arenan både exklusiv och välbyggd. Pekskärmen som är multitouch-anpassad på hela 3 tum är högupplöst vilket passar bra till alla mediefunktionerna. Trots det är den förvånansvärt lätt och väger bara 105 gram.

Snyggt men traumatiskt användargränsnitt
Arenan använder sig av det nya 3d-baserade gränssnittet ”S-Class”. Det är uppbyggt kring en kub som roteras med en fingerdragning i sidled. Varje sida av kuben har ett virtuellt skrivbord som man anpassar med sina egna genvägar. Varje sida är dessutom anpassade runt olika funktioner: program, kontakter, media och meddelanden.

Gränssnittet är riktigt snyggt och effektfullt, men tyvärr faller hela konceptet på att det blir för långsamt för dagligt bruk. Och problemen slutar inte där. Pekskärmen reagerar dåligt och precisionen är medioker. Att använda en stylus-penna för att komma runt detta visade sig också misslyckat då den inte reagerar på en så liten anläggningsyta. Detta förstör mycket av användarupplevelsen och att skriva ett sms är blir inte lättare när de virtuella knapparna sitter onödigt nära varandra.

Fokus på mediefunktioner
Det är på mediefronten som Arenan verkligen kommer till sin rätt. Med stöd för DivX/XviD spelar du enkelt upp dina filmer var du än är. Tänk på att dina vanliga DivX-filer eventuellt måste konverteras till DivX Mobile Profile först, med exempelvis det medföljande programmet. Videouppspelningen fungerar riktigt bra och med tv-utgången kan hembioupplevelsen från mobilen snart infinna sig.

Annons

Du kan även spela in video i 30 bilder per sekund med upplösningen 720 x 480 bildpunkter, och resultat är imponerande. Ytterligare en trevlig finess är fm-sändaren som gör det smidigt att spela upp mobilens media i till exempel bilstereon utan extra tillbehör.

Godkänt mjukvarustöd
Arenan inkluderar de nödvändigaste mjukvarorna för en modern smartphone. Med bland annat e-post, videoredigering och program för ett antal Google-tjänster som Youtube, Gmail, Google Maps kommer man långt. Men eftersom den bygger på sitt egna operativsystem begränsas utökningsmöjligheterna till Java-program och konkurrensen mot ”there’s an app for that”-Iphone blir därför svår.

Bra mediemobil
LG Arena är en snygg pekskärmsmobil som passar dig som vill åt de exklusiva mediefunktionerna telefonen erbjuder. Om den dessutom varit lite mer responsiv och enklare att använda kunde Arena blivit en riktig fullträff.

Kraftfull pekskärmsmobil

LG KM900 Arena är en pekskärmsmobil som har alla de förväntade funktionerna för klassen med turbo-3g, wifi, a-gps och en 5-megapixelkamera. Men Arenan bjuder också på några mer exotiska finesser som tv-utgång, fm-sändare, Dolby Mobile 2.0 och DivX-stöd. Men har LG lyckats med kvaliteten och användargränssnittet?


Vi diggar
  • Högupplöst skärm
  • Bra in- och uppspelning av video
  • Funktionsrik
Vi dissar
  • Långsamt gränssnitt
  • Medioker precision på pekskärmen
  • Inget riktigt gps-navigeringsprogram
Visa kommentarer / Kommentera nu
Kraftfull pekskärmsmobil - LG Arena Teknik, Mobilt, Tester
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17