Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
Allt om Android Tester * Nyheter * Guider * Tips Läs mer
4

LG V10 test

Phablet med fotofokus

Tre kameror och två skärmar: LG menar allvar med sin nya jättemobil. Tyvärr utnyttjar man inte storleken till fullo.

När Digital Life först kände på LG V10 i Sydkorea, skulle den inte släppas i Europa. Sedan dess har LG ändrat sig, kanske för att ge oss ett mellanmål innan en efterträdare till G4 presenteras senare i vår.

Jämför priser på LG V10 här.

LG-V10_duo

Byggd som en stridsvagn

LG har länge gjort rejäla mobiler, men V10 är på en ny nivå. Långsidorna är i blankpolerat stål och den gummiliknande baksidan går att ta av, men känns lika solid som en helgjuten baksida (unibody). Självklart märks det på vikten, som är precis under 200 gram. Om det är FÖR tungt är en smaksak, men tungt är det.

Tack vare den löstagbara baksidan går det både att byta ut batteriet och sätta i ett externt minneskort. Det senare lär många vilja göra, för att lagra sina foton och videor inte minst.

Annons

Knapparna sitter på baksidan som vanligt, men tyvärr finns det ingen dedikerad kameraknapp vilket är synd, med tanke på hur mycket fokus som ligger på just foto. Mer om det lite senare. Det syns förresten inte, men inbyggt i strömknappen sitter också en fingeravtrycksläsare, som fungerar mycket bra.

Läs även
Test: Huawei Nexus 6p
Test: LG Nexus 5x
Test: Sony Xperia Z5 Premium
Test: Samsung Galaxy S6 / S6 Edge
Test: LG G4

LG-V10_backs

Dubbelt upp med skärmar

LG V10 har en 5,7 tums skärm vilket är bara 0,2 tum större än G4. Den är dock betydligt större och anledningen är den pyttelilla, separata skärmen i ovankant. Här kan du visa ditt namn, ha kontrollknappar för musikspelare, genvägar till kontakter och liknande.

Det är en liknande idé som Samsung hade med Note Edge och ungefär lika mycket nyhetens behag. Efter ett par timmar lämnar vi miniskärmen åt sitt öde och därefter är den mest en digital namnvisare. Att stryka den och krympa yttermåtten hade varit bättre.

LG-V10-Black

Flest kameror vinner

LG V10 är en kraftfull mobil, med Snapdragon 808-processor, qhd-skärm och mycket annat gott. Den ger däremot ett anonymt intryck och särskiljer sig inte från konkurrenterna. Tills vi kommer till kamerorna vill säga. Här finns nämligen en 16-megapixels vanlig kamera och dubbla framåtriktade kameror. En ”selfie”-kamera är för tajtare bilder på bara dig, den andra är mer vidvinklig och rymmer alla vännerna. Det går till och med att filma med alla tre kameror samtidigt.

Den vanliga kameran är späckad med finesser och bjuder bland annat på fullt manuella lägen både för stillbild och video. Som enda mobil på marknaden kan LG V10 skifta fokus under pågående videoinspelning, så kallad skärpedragning. Det borde göra V10 till en riktigt intressant mobil för just fotoentusiaster, alternativt de som bara är väldigt seriösa med sina hemvideor.

Bildkvaliteten är mycket hög och vi får jämna och fina exponeringar även i situationer med varierat ljus. I mörker imponeras vi av hur snabbt den hittar fokus och hur skarpa bilderna blir, även om färgerna såklart blir lite urvattnade. Överlag är det en jättebra kamera, väl i klass med andra prestandamobiler som vi testat.

LG V10 är en högpresterande mobil med riktigt bra kameror och en byggkvalitet som imponerar. Den är också stor och tung som en phablet, men utan att utnyttja storleken till fullo. Betyget blir därför väl godkänt, men med ett ”tänk om” gnagande i bakhuvudet.

Förtitt på LG V10 – Digital Life besökte i höstas en av LG:s fabriker i Sydkorea.

Läs även
Test: Huawei Nexus 6p
Test: LG Nexus 5x
Test: Sony Xperia Z5 Premium
Test: Samsung Galaxy S6 / S6 Edge
Test: LG G4

Nyckelfakta
 • Skärmar: 5,7”, 1440 x 2560 px; 2", 160 x 1040 px
 • Processor: Qualcomm Snapdragon 808, 6-core
 • Kameror: 16 megapixel; 5 megapixel; 5 megapixel
 • OS: Android 5.1.1
 • Lagring: 64 GB (+sd-kort)
 • Mått: 160 x 79 x 9 mm
 • Vikt: 192 g
Dagens bästa priser på Pricerunner
 • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

LG V10 test

Tre kameror och två skärmar: LG menar allvar med sin nya jättemobil. Tyvärr utnyttjar man inte storleken till fullo.


4
Vi diggar
 • Innovativa kamerafinesser
 • Välbyggd
 • Löstagbart batteri
Vi dissar
 • Lilla skärmen ingen fördel
 • Inget Android 6 Tung
Visa kommentarer / Kommentera nu
LG V10 test - Phablet med fotofokus
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17