Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Maxad nätverkslagring med blu-ray-brännare

LG N2B1DD2 2TBBD

Vi har testat LG:s nya NAS som erbjuder dubbla Terabyte-diskar, en uppsjö finesser och inte minst en inbyggd blu-ray-brännare. LG kallar skapelsen för en Super Multi NAS, och vi är beredda att hålla med.

Enkel installation
Installationen kunde knappast varit enklare. Efter att ha kopplat in den i nätverksswitchen och slått på den så tändes displayen, diskarna plus en högljudd fläkt varvade upp och enheten bootade igång. Kort därefter plingade den glatt till och fläkten varvade ner till en behaglig ljudnivå. Nu var det dags att testa knapparna vid displayen för menynavigering och jag hittade snabbt info om vilken ip-adress dhcp-servern tilldelat den. Sedan var det bara att öppna webbläsaren på datorn och logga in i administrationsgränssnittet. Föredömligt enkelt. En annan väg att gå är förstås att installera den medföljande programvaran för att söka efter enheten.

Stora möjligheter
Bakom frontens lucka sitter två stycken Hitatchi-diskar på en Terabyte vardera som kan köras i raid 0 (striping), raid 1 (mirror) eller var för sig. På ovansidan finns en uppfällbar 4-i-1 minneskortläsare och en usb-port. På baksidan sitter ytterligare två usb-portar samt nätverksanslutningen

I administrationsgränssnittet finns det mesta man kan tänka sig och rikligt med inställningar för de olika tjänsterna. Åtkomst till dina filer stöds via SMB (Windows fildelning), ftp, iSCSI, dlna (till dina medieenheter) och direkt via webbservern. Dessutom kan du koppla in en usb-skrivare och låta NAS:en agera skrivarserver åt den. BitTorrent-stöd är förstås något som finns också, med hjälp av den populära Transmission-klienten. Här finns även möjligheten att hålla koll på NAS:ens kondition i form av dagliga e-postutskick med statusrapporter.

Annons

Prestandamässigt sköter den sig utmärkt och mer än tillräckligt för att vara en enkel konsumentprodukt. Vi mätte upp stabila 37 MB/s vid läsning av stora filer, och 17 MB/s vid skrivning via SMB.

Smidig backup- och brännarfunktion
Att ta backup av en skiva har aldrig varit enklare. Stoppa i den, välj datakopiering eller image-inläsning (till iso-fil) via menyn och kör igång. Sedan sköts allt automatiskt och du behöver aldrig blanda in någon vanlig dator igen. Bränna skivor gör du via webbgränssnittet, som fungerar bra, men kunde gärna varit något mer elegant.

Kraftfull NAS för alla behov
LG har verkligen visat hur en NAS riktad till den stora massan ska utformas. Den har alla funktioner man kan tänka sig och några till, är enkel att använda och levererar utmärkt prestanda.

Specifikationer
 • Hårddisk 2TB, 7200rpm
 • Anslutningar Serial-ATA 2st, USB 3st, eSATA 1st,
 • Wlan Nej
 • Övrigt Blu-ray brännare, kortläsare (SD, MMC, MS, xD)

Maxad nätverkslagring med blu-ray-brännare

Vi har testat LG:s nya NAS som erbjuder dubbla Terabyte-diskar, en uppsjö finesser och inte minst en inbyggd blu-ray-brännare. LG kallar skapelsen för en Super Multi NAS, och vi är beredda att hålla med.


4
Vi diggar
 • enkel
 • tyst
 • bra gränssnitt
 • funktionsrik
 • bra prestanda
Vi dissar
 • något torftigt gränssnitt för brännarfunktionen
 • inte billig
Visa kommentarer / Kommentera nu
Maxad nätverkslagring med blu-ray-brännare - LG N2B1DD2 2TBBD
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17