Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Äntligen en smartphone till lågt pris

LG KP500

LG tycks inte vara överrens med marknaden om att en smartphone med pekskärm ska vara bra mycket dyrare än en vanlig mobil. Med KP500 har de tagit fram en bantad, men prisvärd smartphone.

Det första som slår mig är hur lite den tycks väga. Med en vikt på 89 gram tror man nästan att det är en dummy tills man slår på den, vilket är på både gott och ont. Den känns förvisso välbyggd, men lyxkänslan som återfinns i många andra dyrare smartphones är bortpolerad.

Trevligt gränssnitt

Pekskärmen på 3 tum med upplösningen 240 x 400 är överraskande bra. Gränssnittet är väl anpassat till att fungera med fingerpekningar även utan den medföljande stylus-pennan.

KP500 har ett virtuellt skrivbord som du själv dekorerar med olika miniapplikationer, så kallade widgets. Där syns dem som små ikoner som visar relevant information. När du klickar på en widget så förstoras den en aning och fler val kan göras. De olika mini-applikationerna är till för musikspelning, anteckningar, klocka, datum, bildalbum och fm-radio. Med en fingerdragning i sidled växlar du till det andra skrivbordet. Här kan du placera åtta favoritkontakter för snabb åtkomst.

Med penna eller finger

Du kan välja mellan flera sätt att skriva på skärmen. Ett kompakt QWERTY-tangentbord som förstoras när man roterar mobilen till horizontellt läge. Båda dessa varianter fungerar hyfsat, men räkna med att behöva använda pennan om du har normalstora fingrar. Förutom detta finns det även stöd för handskriftsigenkänning. Tyvärr kommer jag inte överrens med denna, och tycker att den är både långsam och svår jämfört med Sony Ericssons UIQ-mobiler.

Annons

Enkla smartphonefunktioner till alla

Alla de vanliga smartphonefunktionerna finns med: kalender, e-post, att göra listor, webbläsare, dokumentläsare (MS Office och PDF), och så vidare. Allt detta känns väl genomarbetaat och logiskt, om än inte lika avancerat som i dyrare mobiltelefoner. Bland extrafunktionerna hittar vi en något mer omfatttande videoredigerare än vanligt. Något standardiserat operativsystem ligger inte i botten, så utbudet av program från tredje part blir begränsat till Java-applikationer.

Vad gäller mediefunktionerna så har LG KP500 en musikspelare som klarar sig bra jämfört med konkurrenterna. Kameran på 3,2 Megapixel fungerar i goda ljusförutsättningar, men jag hade ändå väntat mig lite bättre bildkvalitet. Varken blixt eller lampa finns. Därmot går det att filma i mpeg 4 i 12 bilder per sekund med upplösningen 320 x 240.

Mer än godkänd

LG KP500 bör passa perfekt till den som är ute efter en enkel och billig smartphone med stor pekskärm, men som inte kräver de mest avancerade funktionerna och klarar sig utan 3g-stöd.

Specifikationer
  • Audio MP3, AAC, AAC+, WMA
  • Video mpeg 4
  • Mått 106,5 x 55,4 x 11,9 mm
  • Vikt 89 gram
  • Skärm 3”, 240 x 400 pixlar
  • Standby 350 h
  • Taltid 3.5 h
  • Kamera 3,2 Megapixel MINNE MicroSD
Köp på
Bästa pris:www.pricerunner.se

Äntligen en smartphone till lågt pris

LG tycks inte vara överrens med marknaden om att en smartphone med pekskärm ska vara bra mycket dyrare än en vanlig mobil. Med KP500 har de tagit fram en bantad, men prisvärd smartphone.


3
Vi diggar
  • Enkel med trevligt gränssnitt Mycket prisvärd
Vi dissar
  • Saknar 3g-stöd Pekskärmen blir kladdigare än väntat
Visa kommentarer / Kommentera nu
Äntligen en smartphone till lågt pris - LG KP500
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17