Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Det enkla systemet

LG HT953TV

LG:s bidrag är ett designat och stilrent paket som man sätter upp på nolltid. Det mesta fungerar bra, men ljudet behöver en makeover.

Det här är ett hembiopaket för dig som vill ha ett system som är enkelt att manövrera och som spelar mycket. Däremot är det inget för dig som bor i lägenhet med barnfamiljen till granne.

LG HT953TV erbjuder en hel del trevliga anslutningar som optisk ljudingång, Ipod-ingång, usb och så förstås en hdmi-ingång vilket ger dig goda möjligheter att ansluta dina andra komponenter till systemet. Den inbyggda dvd-spelaren ger en bra bild och läser de flesta format. Dessutom klarar den att skala upp dessa till högupplöst format vilket gör att filmerna ser ännu bättre ut på platt-tv:n.

Det man saknar är några fler inställningsmöjligheter. I menyn hittar du volymkontroller för de olika högtalarna, that’s it. Vid uppspelning så har du sex olika EQ-lägen, men ingen möjlighet att manuellt justera olika frekvenser.

Ljudet brister

Tyvärr är ljudet inte så sammanhängande som man hade önskat av ett komplett system som detta är. Mellanregistret kan upplevas som burkigt samt att man saknar den riktigt distinkta diskanten. Basen i det här systemet låter mycket och går tyvärr lite för högt upp i frekvenserna vilket gör att den är väldigt lätt att lokalisera samt ganska jobbig för både en själv och grannarna att lyssna på.

Annons

Det blir tyvärr heller inte bättre när jag lyssnar på musik. Systemet låter mycket men det är svårt att hitta någon riktig favorit bland de förinställda EQ-inställningarna och det låter gärna lite burkigt och bullrigt. Jämför man med tidigare integrerade system så går det definitivt åt rätt håll, men jämfört med Samsungs bidrag håller LG HT953TV inte måttet.

Åt rätt håll

LG måste förbättra systemets musikaliska egenskaper innan vi kan låta oss charmas av designen och enkelheten. Det är mycket som är bra med systemet, men när ljudet svajar kan inte betyget bli högt.

Specifikationer
  • Dvd-spelare dvd, divx, wma, mp3, jpeg, Ipod-kontakt
  • Förstärkare Totalt 1000 Watt
  • Högtalare 2 x fronthögtalare, 2 x surround och 1 x center
  • Aktiv subwoofer Uteffekt 225 watt (4 ohm)
  • Pris ca 10 000 kr

Det enkla systemet

LG:s bidrag är ett designat och stilrent paket som man sätter upp på nolltid. Det mesta fungerar bra, men ljudet behöver en makeover.


3
Vi diggar
  • Enkelt Många anslutningar
Vi dissar
  • Ljudet Priset
Visa kommentarer / Kommentera nu
Det enkla systemet - LG HT953TV
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17