Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
Allt om Android Tester * Nyheter * Guider * Tips Läs mer

LG G5

Modulärt mobilmonster

LG har visat upp sin nya lyxmobil på mobilmässan i Barcelona. LG G5 har en ny, modulär design och dubbla kameror.

Efter att de fick för sig att ha alla knappar på baksidan av mobilen har LG inte gjort några radikala designförändringar av sina bästa mobiltelefoner. Fjolårets G4 kunde visserligen köpas med bakstycke i läder men annars var mycket sig likt på utsidan.

Modulär uppbyggnad

Med G5 gör koreanerna helt om, med chassi helt i metall och en modulär uppbyggnad som innebär att botten av mobilen kan tas bort. I kontakten därunder kan sedan extratillbehör, så kallade Vänner, anslutas.

Från vänster: Rolling Bot, Cam Plus, Hifi Plus, 360 VR och 360 Cam.
Från vänster: Rolling Bot, Cam Plus, Hifi Plus, 360 VR och 360 Cam.

Just nu finns två såna vänner: kameragreppet Cam Plus som har fysiska knappar för avtryckare, slutare med mera, samt Hifi Plus, en dac av hifi-kvalitet för att ansluta mobilen till en stereo.

Det är ingen vild gissning att LG kommer att släppa fler ”vänner” också. Får vi önska en riktigt bra stereomikrofon för musik- eller videoinspelning?

Annons

Som en trevlig bonus gör den modulära designen också att telefonen får utbytbart batteri, utan att det påverkar finish och byggkvalitet.

Det släpps också en serie tillbehör som ansluter trådlöst till mobilen. 360 VR och 360 Cam är ett headset och en kamera för att titta på och skapa egna virtual reality-videor.

Rolling Bot är en rullande kamera som ser ut som en handboll, som kan styras från mobilen. Den inbyggda kameran är på 8 megapixel och fungerar lika bra som leksak som ett säkerhetssystem för hemmet.

Slutligen släpps också Tone Platinum, en vidareuteckling av LG:s hörlurar/headset med en hård båge ur vilken in-ears kan dras ut på samma sätt som ett måttband.

Dubbla kameror, dubbla bildmöjligheter

Baktill sitter inte en utan två kameror: en på 16 megapixel och en på 8. Det är inte fråga om någon ny Optimus 3d utan om två kameror med olika brännvidd (bildvinkel). 8-megapixlaren har vidvinkel och den andra ett mer normalt utsnitt.

lg g5 titan front left web

Tillsammans gör de att du i efterhand kan välja vilket utsnitt du vill ha. Eller varför inte kombinera båda i vad LG kallar för ”pop-out picture”.

Skärmen i LG G5 är en qhd-upplöst Quantum-variant med betydligt högre ljusstyrka än föregångaren. Den har en ”always on”-funktion som visar missade samtal, sms och liknande utan att du behöver tända skärmen. Det är möjligt tack vare en lokal belysningsteknik som bara tänder de pixlar som behövs.

Enligt LG ska batteritiden påverkas positivt eftersom du helt enkelt inte behöver tända skärmen lika ofta för att kolla om något hänt.

LG G5 lanseras någon gång under kommande två månader och har ännu inte fått ett exakt pris.

Läs även: LG G4 – Läcker kameramobil i toppklass
Jämför priser på LG G4 här.

Nyckelfakta

  • Processor: Qualcomm Snapdragon 820
  • Bildskärm: QHD IPS Quantum på 5,3 tum (2560 x 1440 px / 554 ppi)
  • Arbetsminne: 4 GB RAM
  • Lagringskapacitet: 32 GB + micro sd (max 2 TB)
  • Kamera: Standard 16 MP, vidvinkel 8MP / Fram: 8MP
  • Batteri: 2 800mAh (utbytbart)
  • Operativsystem: Android 6.0 Marshmallow
  • Storlek: 149,4 x 73,9 x 7,7~8, 6mm
  • Vikt: 159 g

Visa kommentarer / Kommentera nu
LG G5 - Modulärt mobilmonster Teknik, Mobilt, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17