Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Högklassig konfekt från LG

LG BL40

Med BL40 har LG tagit den populära formfaktorn kallad ”candy bar” ett steg längre. Om den här mobilen stått i chokladhyllan hade du knappast lagt märke till den, men jämfört med andra mobiler sticker den ut.

Stilfull och unik design

BL40 är en märklig skapelse. Den är tunn och smal, men extremt hög. Designen är otroligt stilfull med den glastäckta framsidan och baksidan av pianolackad plast. Skärmen på 4 tum har ett 21:9-förhållande vilket alltså är ”bredare” än det vanliga widescreenformatet, 16:9. Pekskärmen som bygger på kapacitiv teknik är mycket responsiv och en fröjd att använda. Ljusstyrkan och färgåtergivningen är dessutom nästan i klass med oled-skärmarna. På sidorna hittas dedikerade knappar för volym, kamera, musikspelare, knapplås och dessutom micro-usb-anslutning och 3,5-millimetersuttag. Med andra ord har den allt som behövs på utsidan.

Gränssnitt

BL40 kör LG:s egna gränssnitt S-Class som har fått sig en putsning sedan förra gången. Kuben med fyra startskärmar växlar du enkelt mellan med en fingerdragning och det går snabbare än förut, om än något långsammare än vad man önskat. Den ena startskärmen komponerar du med ett antal olika widgets och på de övriga tre hittar du programlänkar, kontakter och webblänkar.

Knapplåset har stöd för gestbaserad inmatning för att snabbt låsa upp samt komma till en viss funktion. Du ”ritar” helt enkelt ett ”m” för att börja skriva ett nytt meddelande. Vilka symboler som går till vilken funktion kan du själv påverka.

Gränssnittet känns enkelt och genomarbetat för det mesta, men i vissa fall får man en känsla av att man glömt bort den smala skärmen. Detta gör programmenyn lite frustrerande som kräver många fingerdragningar eftersom man bara ser tre programikoner åt gången i varje kategori.

Annons
LG BL40

Fullmatad smartphone med lysande mediestöd

BL40 är en fullutrustad smartphone som har det mesta man kan behöva med a-gps, wifi och stöd för multitasking. Men som vanligt med LG:s operativsystem finns här inget tredjepartsstöd att prata om.

Webbläsaren fungerar bra till enkla webbsidor men tyvärr suger den upp allt ram-minne på de lite mer krävande webbplatserna.

När det är dags att testa mediestödet märker man att det är detta den är gjord för. Kameran på fem megapixlar med led-blixt presterar bra och har gott om lite mer avancerade funktioner och inställningar samt ett överskådligt gränssnitt. Men det slutar inte här utan BL40 har även en fm-radio (inkl sändare), dlna-stöd, och videouppspelning i några populära format inklusive divx och xvid.

LG har verkligen lyckats med designen av BL40 och med gränssnittet har man gjort några välbehövliga framsteg också. Konkurrensen är förstås stenhård med Iphone och alla Android-mobiler, men vad gäller mediestöd och design ligger BL40 i framkant.

Specifikationer
  • Mått 128x51x10.9 mm
  • Vikt 129 gram
  • Skärm 345 x 800 WVGA
  • Standby 400h (2G) / 370h (3G)
  • Taltid 6h (2G) / 5h (3G)
  • Kamera 5 megapixel
  • Minneskortsplats Micro SD

Högklassig konfekt från LG

Med BL40 har LG tagit den populära formfaktorn kallad ”candy bar” ett steg längre. Om den här mobilen stått i chokladhyllan hade du knappast lagt märke till den, men jämfört med andra mobiler sticker den ut.


4
Vi diggar
  • Läcker design Bra mediestöd
Vi dissar
  • Lite seg ibland Ingen "app store"
Visa kommentarer / Kommentera nu
Högklassig konfekt från LG - LG BL40
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17