Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

LG 65LA970W

Knivskarp lyx i 4k

När LG fyller sina tv-skärmar med löjligt många pixlar väljer de att kalla det ”Ultra HD”. Vi har tittat närmare på 65-tummaren.

Den som är villig att lägga några extra slantar på att få en tv-upplevelse utöver det vanliga har alltid haft möjligheten att ligga steget före. Om du hösten 2013 är villig att lägga 65 000 kronor på en tv finns det all anledning att titta närmare på LG:s nya flaggskepp.

Med det höga priset i åtanke är det ingen överraskning att LG har byggt en snygg och genomtänkt tv som andas kvalitet och lyx. Att montera 50-kilosbjässen är en ganska svettig historia, men när det väl är klart är det bara att luta sig tillbaka och njuta av… ja vaddå?

LG LA970 detail

Ont om 4k-material
Problemet med 4k-tekniken är att det inte finns några 4k-spelare på marknaden, så även om din tv kan visa åtta miljoner bildpunkter kommer det att dröja innan du kan se dina favoritfilmer i formatet. I den mån det finns material (mestadels korta naturfilmer) går det dock bra att spela upp det från ett usb-minne eller en extern hårddisk.

Annons

De genretypiska filmsnuttarna som LG skickar med får oss föga oväntat att tappa hakan. Det är en sak att se 4k-material på mässgolv och på demonstrationer – och en helt annan sak hemma i soffan. Bildkvaliteten är helt enkelt fenomenal, och om du är 3d-entusiast kan vi upplysa dig om att 3d-effekten är imponerande.

Imponerande uppskalning
Men ingen köper en tv för att titta på demonstrationsfilmer, så med största sannolikhet är du mer intresserad av vad 4k-upplösningen kan göra med dina gamla bluray-filmer. Så länge källmaterialet är högkvalitativt är resultatet väldigt bra. Allra bäst uppskalningseffekt får du när filmen ”mastrad för 4k”, men även vanliga blurayfilmer ser avsevärt mycket bättre ut än på en traditionell full hd-skärm.

Till skillnad från 3d, som visade sig vara ganska ointressant för den genomsnittliga konsumenten, känns 4k som ett fullt naturligt steg vidare från full hd. Frågan är bara när priserna sjunker till överkomliga nivåer.

LG LA970 black pic

Nyckelfakta
  • Skärm 65 tum, Ultra-hd, full led
  • Upplösning 3840 x 2160 px
  • 3d-glasögon 4 + 2 dual play
  • Högtalarsystem 4.1
  • Delning Dlna, mhl, miracast, nfc, widi, wifi, simplink, LG cloud
  • Inspelning Ja
Dagens bästa priser på Pricerunner
  • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

LG 65LA970W

När LG fyller sina tv-skärmar med löjligt många pixlar väljer de att kalla det ”Ultra HD”. Vi har tittat närmare på 65-tummaren.


4
Vi diggar
  • Skärpan Uppskalningen Bildkvaliteten
Vi dissar
  • 4k-utbudet Priset
Visa kommentarer / Kommentera nu
LG 65LA970W - Knivskarp lyx i 4k
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17