Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

LG 47SL9000

LG har gett sig in i den led-baserade lcd-leken på allvar och med SL9000 levererar man en ultratunn teve i det lite högre prissegmentet än vad vi vant oss från LG.

Ramlös design?

SL9000 är en riktigt vacker skapelse, om en teve nu kan vara vacker. Med en tunnhet på 29 millimeter och en så kallad ramlös design drar den ögonen till sig. Att kalla den ramlös, däremot, känns lite magstarkt då den faktiskt har en fullt synlig ram. Men den är smal och sticker inte ut, utan ligger i samma plan som bildytan.

Briljant bild

SL9000 återger en imponerande bild med en otrolig färgåtergivning vid första anblicken. Utan några större inställningar, förutom att stänga av ”TruMotion” som ger en del artefakter, gillar vi den detaljrika bilden skarpt. Tekniskt sett är det en sidbelyst (edge) lcd-panel med led:s som levererar vår önskade specifikation på 1080p, 100Hz och 24p-stöd.

Efter att ha tagit på oss recensionsglasögonen ser vi att svärtan är mycket god, men inte riktigt i klass med några av de värsta konkurrenterna. Och betraktningsvinklarna kunde gärna varit bättre. Men på det hela taget är vi mycket nöjda med bilden även om priset gjorde att vi hoppades på något alldeles extra.

Menysystemet är enkelt och innehåller gott om inställningsmöjligheter i god LG-vana. Med ”intelligent sensor” anpassas bilden efter rummets ljusförhållanden och ser till att strömförbrukningen inte rusar i taket samtidigt som bildkvaliteten behålls.

Annons

Inbyggd mediespelare

SL9000 har inbyggt stöd för en mängd populära medieformat som mp3, jpeg, divx (avi) och h.264 (mkv). Mycket praktiskt och det fungerar imponerande bra, men menysystemet kunde varit bättre här. Tyvärr saknar vi stöd för nätverksanslutning, så de enda alternativen är uppspelning via usb eller bluetooth. Och på tal om bluetooth så går det också bra att använda dina trådlösa bluetooth-lurar med teven.

Imponerande, men inte bäst

SL9000 är en imponerande teve på många sätt och om du är på jakt efter en stor och ultratunn teve kan detta vara rätt val. Men om du är ute efter bästa möjliga bildkvalitet och inte sätter så höga krav på tunnheten eller designen så finns det bättre alternativ.

Specifikationer
 • Storlek 47”
 • Upplösning 1080p
 • Dynamisk kontrast Bildfrekvens
 • 100 Hz Anslutningar
 • dvb-t/c, optisk ljudutgång, 4 hdmi, komponent, 2 scart, 2 usb, vga, rs-232, hörlursutgång, line in, bluetooth Mått
 • 112 x 69 x 2,9 cm Vikt

LG 47SL9000

LG har gett sig in i den led-baserade lcd-leken på allvar och med SL9000 levererar man en ultratunn teve i det lite högre prissegmentet än vad vi vant oss från LG.


4
Vi diggar
 • Snygg och tunn
 • Bra bildkvalitet
 • Mediespelaren
Vi dissar
 • Lite sämre betraktningsvinklar
 • Saknar nätverksstöd
Visa kommentarer / Kommentera nu
LG 47SL9000 -
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17