Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
5

Läcker och välljudande

Philips Fidelio Primo DS9000

Ipod-dockor i alla tänkbara former och färger är ett segment som växt lavinartat i takt med att Ipod och Iphone blivit någon slags standard för 10-talets musikentusiaster, de som vill vara seriösa med sin musik utan riskera att framstå som nördiga.

[dropcap]B[/dropcap]owers & Wilkins flaggskepp Zeppelin Air är den nya trendsättaren med fantastiskt ljud och djärv design, och nu hoppar Philips på tåget med sin kreation Fidelio. Namnet lovar stort. Fidelio var kodordet som öppnade dörren till den andaktsfulla sexorgien i Stanley Kubricks film Eyes Wide Shut, och nu vill Philips ge oss förhoppningar om att samma ord kommer att öppna dörren till allt vi värdesätter med musik.

Ett vackert yttre

Fidelio Primo andas kvalitet med sin välvda rygg av naturträ. Pjäsen är tung, respektingivande och riktigt snygg. Det är mer än någonting annat en fråga om personliga preferenser men jag tilltalas av enkelheten i att få en dockningsstation, en ljudingång, ett uttag för nätkontakten och ett diskret volymreglage som inte börjar lysa förrän min hand är riktigt nära. Stilrent och funktionellt med Ipod-displayen i fokus!
Jag vet att det finns de som värdesätter trådlös överföring, batteridrift och wifi – men den som prioriterar enkelhet och vill ha en produkt att lita på i alla väder har definitivt hittat rätt. Ljudet är nämligen ruggigt bra! Fidelio hanterar cd-skivor, vinyler, sunkiga mp3-filer och Spotify-strömmar med en elegans jag knappt trodde var möjlig. Med passiv delningsfrekvens som främsta försäljningsargument hörs alla toner klart och tydligt samtidigt som basen känns tight och djup. Möjligen kan det låta lite väl bullrigt när man lyssnar på skramlig rockmusik.

I och med den digitala revolutionen har man nästan glömt bort att det finns någonting som heter rent och naturligt ljud, men med ljudbearbetningstekniken Pure Digital känns det som om man har kommit en bit på vägen.

Imponerande enkelhet

Det går alldeles utmärkt att koppla in datorn via aux-ingången eller bara docka Ipoden eller Iphonen (eller Ipaden!), men vill man ha ut det bästa av funktionalitet och användarvänlighet laddar man ner den tillhörande appen. Med fördefinierade ljudinställningar och 5-bands equalizer blir upplevelsen ännu vassare.

Annons

Jag är riktigt imponerad av Philips Fidelio Primo. Den levererar kanske inte samma wow-känsla som Bowers & Wilkins dito, men med diskretare design och lägre pris är den ett riktigt värdigt alternativ.

Specifikationer
  • Ljudförbättring 5-bands equalizer, DBB, DSC-Flat, pop/rock/jazz/classic
  • Vikt 6,5 kg
  • Effekt 2 x 50 Watt RMS
  • Passar iPad, iPhone och iPod
  • Ingångar 3.5 mm och Dock connector

Läcker och välljudande

Ipod-dockor i alla tänkbara former och färger är ett segment som växt lavinartat i takt med att Ipod och Iphone blivit någon slags standard för 10-talets musikentusiaster, de som vill vara seriösa med sin musik utan riskera att framstå som nördiga.


5
Vi diggar
  • Snygg design Fantastiskt ljud Användarvänlig
Vi dissar
  • Ont om extra funktioner Rockmusik kan låta bullrig
Visa kommentarer / Kommentera nu
Läcker och välljudande - Philips Fidelio Primo DS9000
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17