Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Konvertera till Android

Med sin enkelhet och snygga design introducerade Iphone många till smartphone-världen. Men Iphone har sina begränsningar. 3,5-tumsskärmen är förhållandevis liten och operativsystemet som Apple styr med järnhand begränsar de personliga anpassningarna.

I Androidvärlden går utvecklingen desto snabbare och för dig som är sugen på en krispig och stor högupplöst skärm och ett mer öppet och flexibelt operativsystemet kommer här några tips för att göra övergången enklare.

Innan vi börjar

Alla populära Androidmobiler har inbyggt stöd för synkronisering med ditt Google-konto. Allt från kontakterna och kalendern till e-posten (Gmail). Om du använder Gmail är du redo att köra, då du per automatik har ett Google-konto. Använder du Hotmail eller annan webbmail kan vi rekommendera ett byte eftersom Gmail-appen till Android är riktigt bra.

Kontakter

Överföringen av dina kontakter från Iphone till Android brukar kunna gå ganska enkelt. Koppla in din Iphone till datorn och starta Itunes. Därefter klickar du på Iphone-ikonen och sedan på info-fliken där du hittar en inställning för att synkronisera dina kontakter till ditt Google-konto. När du väl gjort detta kommer de automatiskt att dyka upp i din nya Android när du aktiverat mobilen mot ditt Google-konto.

Annons

SMS

Att föra över alla dina sms från Iphone till Android är lite svårare. Särskilt om man vill undvika alla (oseriösa) appar som vill att man ska ladda upp sina meddelanden till deras servrar. Istället får man gå en något hårdare väg.

1. Använd Itunes för att skapa en backup av din Iphone.

2. Leta upp katalogen som innehåller din backup. Exakt var du hittar den beror på vilket operativsystem du använder.

– Windows 7/Vista: ”C:\Users\[USERNAME]\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\Backup\”
– Windows XP: ”C:\Documents and Settings\[USERNAME]\Application Data\Apple Computer\MobileSync\Backup\”
– Mac OS X: ”/Users/[USERNAME]/Library/Application Support/MobileSync/Backup/”

3. Öppna den senaste skapade underkatalogen från Backup-katalogen.

4. Leta upp filen ”3d0d7e5fb2ce288813306e4d4636395e047a3d28” (ny Itunes-version) eller ”3d0d7e5fb2ce288813306e4d4636395e047a3d28.mddata” (äldre Itunes-version) till din Androidmobil.

5. Installera iSMS2droid på din Androidmobil och konvertera filen, från föregående punkt, till xml-format.

6. Installera SMS Backup & Restore och kör “Restore”. Ange xml-filen som skapades i steg 5.

7. Klart!

E-post

Om du använder Gmail så är du redan klar, eftersom Gmail oftast är förinstallerat i Android. I annat fall anger du inställningarna för din e-postleverantör så är du snart igång. Exakt hur du går tillväga varierar en aning mellan de olika mobilmodellerna. Skulle du inte bli nöjd med den inbyggda e-post-klienten finns det alternativ i app-butiken Google Play.

Filer

Att kopiera dina filer till Android är oftast så enkelt som att koppla mobilen till datorn via usb och börja kopiera. Program som Itunes behövs alltså inte. För att förenkla filöverföring ytterligare kan vi rekommendera molnlagringstjänsten Dropbox. Är du en lycklig ägare av Samsung Galaxy SIII eller HTC One-serien får du dessutom 50 respektive 25 gigabyte fritt lagringsutrymme på Dropbox.

Appar

Många av dina favoritappar finns förmodligen i en Android-version redan, så en bra start är att gå på jakt efter dem i Google Play. Tvärr måste du oftast betala för de kommersiella apparna på nytt. Men det finns även otroligt många bra gratisappar i Androidvärlden. Och glöm inte att du kan installera appar i din Androidmobil direkt från webbläsaren i din dator via play.google.com. Det kan kan spara mycket tid.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Konvertera till Android - Teknik, Guider
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17