Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Kom igång med mydlink Home

Du har säkert hört talas om smarta hem. Med D-Links serie mydlink Home är det enklare än någonsin att fjärrstyra huset, stugan eller lägenheten. Vi visar hur du kommer igång.

Home Monitor HD

Home-Monitor-HD Home Monitor HD är en internetuppkopplad kamera med riktig hd-upplösning. Den ger betydligt skarpare bild än många andra kameror på marknaden – till ett riktigt bra pris. Home Monitor HD kan fjärrstyras via dator eller app. Här är några användningsområden:

 • Har du små barn? Håll koll på dem i barnrummet medan du ser en film på kvällen. Du har full koll men slipper kila fram och tillbaka för att titta till dem.
 • Sätt en kamera i vardagsrummet och håll koll på hunden medan du är på jobbet. Börjar den skälla kan kameran höra det, och meddela dig.
 • Rikta kameran utåt genom fönstret. Vips ser du väder, snödjup, omkullfallna träd och annat som kan vara bra att veta, på distans.

Home Monitor 360

Home-Monitor-360 Home Monitor 360 är syskon till Monitor HD. Skillnaden är att 360 kan vrida sig åt sidan och upp/ned. Det gör att du kan övervaka ett större område med bara en kamera. Automatiskt nattläge gör att du ser även i mörker. Här är några användningsområden:

 • Öppen planlösning? Sätt kameran centralt i lägenheten eller huset. Sedan kan du panorera runt och se alla rum samtidigt. Nattläge ger skarp, svartvit bild även i mörker.
 • Home Monitor 360 kan också fungera som rörelsevakt, och meddela dig när rörelse upptäcks i rummet. Den är inget fullfjädrat inbrottslarm, men ibland är det bra att veta när det “rörs”.
 • Många prylar står på bord eller sitter på väggen. Home Monitor 360 kan monteras i taket, en smidig lösning som syns mindre.

Smart Plug

Motion-Sensor Smart Plug är ett smart eluttag. Du kan på distans slå av och på strömmen till det du kopplat in. Du ser också hur mycket ström den inkopplade prylen drar. Här är några användningsområden:

 • Koppla in en lampa och använd Smart Plug ihop med Motion Sensor. Ljuset tänds när någon kommer in i rummet.
 • Ha lampa eller en radio inkopplad och slå på den på slumpmässiga tider, för att avskräcka eventuella inkräktare.
 • Har du hemmaserver? Koppla in den i en Smart Plug och se hur mycket ström den drar. Om det är för mycket kan du stänga av den, och slå på den själv när den behövs.

Motion Sensor

Smart-Plug Motion Sensor är en liten och smidig rörelsevakt, som sätts direkt i ett eluttag. Den registrerar rörelse i rummet och kan notifiera dig via mobilen när något händer. Den kan också samverka med Smart Plug. Här är några användningsområden:

Annons
 • Använd den som ett passivt inbrottslarm och få ett meddelande när det rör sig i huset eller lägenheten.
 • Synka Motion Sensor med en Smart Plug och låt strömmen slås på när rörelse upptäcks. En lampa som tänds när du kommer hem är trevligt, eller varför inte låta tv:n vara helt avslagen tills du verkligen är hemma?
 • Sätt den lågt vid kattluckan och få en notifiering när katten kommer in.

mydlink Home

Appen finns för Android och Iphone och självklart funkar den även på surfplatta. Du styr alla D-Links smarta hemmet-produkter från samma app och den används även för att installera produkterna när du först packar upp dem. mydlink-Home

Installera stag för steg

1. Installera Ställ din kamera där du vill ha den. Linsdelen går att vrida åt olika håll och du kan även skruva fast foten i vägg, tag och liknande. Gör gärna det, då en omkulltippad kamera är ganska tråkig att titta på. Se till att ditt trådlösa nätverk är igång och fungerar. Om du inte kan lösenordet utantill, skriv ned det på en lapp. Koppla in micro-usb-sladden baktill på kameran, och kontakten i väggen. Nu lyser en lampa. Ladda ned Mydlink Home-appen till din mobil. Öppna din app och stega igenom instruktionerna. Sedan är du installerad och klar. Kameran kan nu användas från var som helst i världen där du har tillgång till internet. Men självklart bara av dig, eller den som kan lösenordet. 2. Lär dig appen Mydlink-appen är enkel att använda. När du en gång gjort inställningarna loggas du in automatiskt. Välj den kamera du vill se i listan. Ett skärmtryck ger dig en skärmdump med tid- och datumstämpel. Du kan sedan dela bilden via mms, mail och så vidare. Behöver du inte ljud kan du stänga av det med högtalarknappen. Vänd på mobilen så får du helskärmsläge i widescreen.

Läs även:
D-link Smart Plug – Smart fjärrkontakt
D-Link Home Wi-Fi Motion Sensor – Rörelsevakt för hemmet
D-Link Home Monitor 360 – Hemkamera med snurr
D-link Home Monitor HD – Enkel och skarp hemkamera

Dagens bästa priser på Pricerunner
 • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner
Visa kommentarer / Kommentera nu
Kom igång med mydlink Home - Teknik, Guider
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17