Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Prisvärt budgetpaket

Kenwood Movie 5.1

Kenwood Movie 1 är ett komplett och prisvärt hembiopaket för dig som inte vill lägga ut en förmögenhet. Hembiokvällarna är räddade, förfesten är det lite värre med.

Ljudstudion i Växjö har byggt ihop ett paket med enbart komponenter från Kenwood och döpt det till Kenwood Movie 1. Det är inte ett integrerat hembiosystem, utan består av fristående komponenter vilket också lämnar möjligheten öppen att uppdatera systemet efterhand och skräddarsy det efter egna önskemål. Nackdelen å andra sidan är att förstärkaren nödvändigtvis inte är anpassad efter högtalarna.

Litet är inte dåligt

Kenwood bekräftar tesen om att små högtalare inte nödvändigtvis är dåliga högtalare. De små högtalarna levererar för prisklassen ett väl detaljerat surroundljud. I krigsscenerna från Sagan om ringen upplevde vi dock att klingande svärd och andra högfrekventa ljud stack i öronen. Samma sak hände när vi lyssnade på musik. För en audiofil kan högtalarna låta något plastigt, men samtidigt kan man inte önska mycket mer än så här av en kabinett i denna storleks- och framför allt prisklass.

Dvd-spelaren är en standardenhet som förutom att spela dvd-skivor också klarar mp3, divx och wma-filer. Förstärkarens inställningsmöjligheter är begränsade, det går tyvärr inte att justera ljudet på de enskilda högtalarna eller att manuellt justera olika frekvenser, vilket hade kunnat minimera de stickande höga frekvenserna. Man får nöja sig med de fem förvalda EQ-lägena som finns.

Prisvärt

På det hela taget är Kenwood Movie 5.1 ett mycket prisvärt system. Även om det inte når upp till samma klass som Dynavoice-systemet kan det vara värt ett köp, speciellt om du har ont om utrymme och saknar dvd-spelare.

Annons

Specifikationer
  • Dvd-spelare Dvd, divx, mp3, wma
  • Förstärkare Effekt 5 x 120 i stereo, 2 x 150 i stereo
  • Högtalare 2 x fronthögtalare, 2 x surround och 1 x center
  • Aktiv subwoofer Uteffekt 100 watt (6 ohm)
  • Pris 4 990 kr

Prisvärt budgetpaket

Kenwood Movie 1 är ett komplett och prisvärt hembiopaket för dig som inte vill lägga ut en förmögenhet. Hembiokvällarna är räddade, förfesten är det lite värre med.


3
Vi diggar
  • Priset Uppgraderingsmöjligheter Storleken
Vi dissar
  • Stereoljudet Förstärkaren saknar hdmi
Visa kommentarer / Kommentera nu
Prisvärt budgetpaket - Kenwood Movie 5.1
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17