Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Julklappstips

Hårda klappar för alla

Mörker och kyla tycker ingen om. Skäm bort dig själv i jul, med en riktigt fin (och hård) julklapp. Vi har samlat våra prylfavoriter från året som gått.

Smarthphones

Samsung Galaxy S6 – Bästa Androidmobil

Samsung blev kungarna av Android 2015. Galaxy S6 har en ny, lyxig design med glas bak och fram. Kameran är en av de absolut bästa som vi testat i en mobil. Synd att minneskort-platsen rök, men sammantaget är S6 en vinnare på alla sätt.

Läs testet av Samsung Galaxy S6 här.
Jämför priser på Samsung Galaxy S6 här.

Galaxy-S6_Combination_Black-Sapphire

LG G4 – Runner-up

LG är inte rädda för nya designlösningar. G4 fortsätter med knapparna-på-baksidan-stuket och bakstycket går att få i äkta läder. En snygg och stor mobil med extremt bra kamera. Dessutom är batteriet utbytbart.

Läs testet av LG G4 här.
Jämför priser på LG G4 här.

LGG4_H815_leatherbrown_front+back

Sony Xperia Z5 Compact – Bästa Android-kompakten

Sonys mini-premiummobil är populär av anledning. Den har all kraft från stora Z5:an men i det mindre och smidigare formatet. Lägg till det vattentätt skal och en kamera i toppklass och det kan inte bli annat än fortsatt succé.

Jämför priser på Sony Xperia Z5 Compact här.
Läs testet av Sony Xperia Z5 Compact här.
Sony-Xperia-Z5-Compact


Iphone 6s – Värdig mellanårsmodell

Den ser ut som föregångaren men nya Iphone 6s är förbättrad på nästan alla punkter. Snabbare, robustare, bättre kameror och med en ny tryckkänslig skärm är den en värdig uppgradering. Satsa på mellanmodellen med 64 gigabyte i lagringskapacitet.

Läs testet av Iphone 6s här.
Jämför priser på Iphone 6s här.

iPhone6s-4Colors

Huawei Honor 7 – Bästa mellanklass

Huawei har visat att man kan göra högklassiga mobiler till ett lägre pris. Med Honor-märket tar man premiumkänslan till ännu lägre pris än tidigare. Honor 7 är den klart bästa mobil vi testat i prisklassen max 4000 kronor.

Läs testet av Huawei Honor 7 här.
Jämför priser på Huawei Honor 7 här.

Huawei-Honor-7_trio

ZTE Blade V6 – Bästa budget (Android)

För dryga 2000 får du inte en toppmobil. Men du får ganska mycket, i alla fall om du köper ZTE:s Blade V6. Den har metallskal och Iphone-doftande design. Dubbla simkort-platser och avskalad, minimalistisk mjukvara gör den till ett bra budgetval.

Läs testet av ZTE Blade V6 här.
Jämför priser på ZTE Blade V6 här.

ZTE-Blade-V6_sne

Microsoft Lumia 640 – Bästa budget (Windows)

Windowsmobiler har en förmåga att vara rappa som flaggskepp, även om de har hårdvara som optimistjollar. Budgetmodellen Lumia 640 är en jättebra mobil med skarp skärm, bra kamera och en riktigt låg prislapp.

Jämför priser på Microsoft Lumia 640 här.

ms lumia 640

Bärbara datorer

Dell XPS 13 – Lyxig ultrabook

Dell gjorde 2015 års mest välbyggda bärbara dator. XPS 13 har metall i både lock och botten, för lyxkänsla utöver det vanliga. Den är dessutom smidig, med extra smala skärmkanter som möjliggör 13 tums skärm trots att datorn är liten som en 12-tummare. Har du råd, satsa på den extra högupplösta versionen.

Läs testet av Dell XPS 13 här.
Jämför priser på Dell XPS 13 här.

Dell-XPS-13_openfull

Microsoft Surface 4 – Maxad hybrid

Redan fjolårets version imponerade på oss, med nytt och mindre avlångt skärmformat och högupplöst skärm. Med Surface Pro 4 har Microsoft förbättrat tangentbord och penna samt uppgraderat innanmätet till nyaste generationen från Intel. Dyrt men läckert.

Läs testet av Microsoft Surface 4 här.
Jämför priser på Microsoft Surface 4 här.

Microsoft-Surface-Pro_4

Asus UX305F – Lätt arbets-laptop

Asus UX305 är en ultralätt bärbar dator för dig som behöver jobba på fältet. Den har ett skönt, belyst tangentbord och mycket skarp skärm. Eftersom den saknar pekfunktion är skärmen matt, vilket minskar solreflexerna.

Läs testet av Asus UX305F här.
Jämför priser på Asus UX305 här.

Asus-Zenbook-UX305F_frontside

Ipad Pro – Kraftfull jätteplatta

Apples Ipad Pro är en surfplatta på steroider som står pall för det mesta, om det så är redigering av 4K-filmer eller arbete med blytunga bilder. Med tangentbord och penna som tillval lär den slimmade 12,9-tumaren gå hem hos alla som gillar att få jobbet gjort – eller bara slösurfa.

Jämför priser på Ipad Pro här.

iPadPro

Trådlösa högtalare

Logitech UE Roll – På resan

Logitechs nya bluetooth-högtalare är en riktig fullträff. Den puckliknande formen är snygg men också praktisk. Roll går ned i vilken väska som helst och med inbyggda snöret kan den dessutom fästas och hängas. Ljudet är balanserat och neutralt.

Jämför priser på Logitech UE Roll här.

Logitech-UE-Boom_black&red

Audio Pro Addon T3 – För köket

Med kompakta Addon T3 trollar Audio Pro fram bättre ljud än de flesta. Högtalaren är välbyggd och kommer i flera läckra färger. Ett handtag ovanpå gör den lätt att bära från rum till rum. Batteritiden är utmärkt.

Läs testet av Audio Pro Addon T3 här.
Jämför priser på Audio Pro Addon T3 här.

Audio-Pro-T3-Side-Black-CMYK

Samsung R7 – För vardagsrummet

Den ser ut som en kokong från framtiden. Somliga kommer älska R7:ans design, andra hata den. Men ljudet övertygar stort. Den rundstrålande principen gör att R7 låter likadant oavsett var i rummet du sitter.

Läs testet av Samsung R7 här.
Jämför priser på Samsung R7 här.

Samsung-Radiant-360-R7_black

Hörlurar

Plantronics Voyager Focus UC – Aktiva trådlösa

Plantronics Voyager Focus UC är trådlösa bluetooth-hörlurar med aptx-teknik och riktigt bra ljud. Aktiva bullerreduceringen fungerar bra om än inte lika bra som heltäckande hörlurar. Den utfällbara micken är grym och ger hörlurarna en fördel över Bose och AKG.

Jämför priser på Plantronics Voyager Focus UC här.

Plantronics-Voyager-Focus-UC

Thinksound On1 – Trådad trähifi

Thinksound gjorde årets mest underhållande hörlurar. On1 är flexibla och sköna och har kåpor av trä. Ljudet är tungt, medryckande och fullt av detaljer. De säljs enbart på nätet men rekommenderas inte av hörlursnördar utan anledning.

Jämför priser på Thinksound On1 här.

Thinksound-On1

Smartklockor

Huawei Watch – Klassisk dessign

Huawei retades länge innan de slutligen släppte sin smartklocka Watch. Den utsågs snabbt till en av världens snyggaste smartklockor och vi håller med. Watch ser ut som en riktig, gammaldags klocka och är en av de bättre med Android Wear som vi testat.

Läs testet av Huawei Watch här.
Jämför priser på Huawei Watch här.

Huawei-Watch-black

LG Watch Urbane – Lyxig design

I år skulle alla smartklockor plötsligt se ut som klassiska lyxur, gärna med guld- eller mässingdetaljer. LG ville inte vara sämre och släppte Watch Urbane, en upphottad version av G Watch R fast med snyggare yttre och läderarmband. Gott så, vi gillar den.

Läs testet av LG Watch Urbane här.
Jämför priser på LG Watch Urbane här.

LG_WATCH_URBANE_black

Pebble Time Steel – Funktionell med lång batteritid

Pebble tänker annorlunda med sina smartklockor. De saknar stora oled-skärmar och har ingen pekfunktion. Istället styrs allt med knappar i sidan. Men många gillar det, mycket på grund av att klockornas batteritid är överlägsen Apple Watch och Android Wear. Time Steel är en lyxigare Time med metallchassi och läderarmband.

Läs testet av Pebble Time Steel här.
Jämför priser på Pebble Time Steel här.

pebble steel family

Designprylar

Samsung Serif – Tv och möbel i ett

Den har 4k, en omdesignad smarthubb och mycket annat gött. Men med Serif är det inte prestandan Samsung fokuserar på, utan designen. Tv:n har en säregen, djup metallram och metallben om du föredrar att ha den ute på golvet. Riktigt läckert! 40-tummaren kostar 15000 och kommer att säljas på möbelaffärer snarare än Elgiganten.

Samsung Seriftv

LG Soundpop – Kaffetermos med 360-ljud

En av IFA-mässans lustigaste prylar var LG:s bluetooth-högtalare Soundpop. Den ser mer ut som en kaffetermos än en högtalare och när du trycker på “locket”, glider det långsamt upp och musiken kan börja. Soundpop spelar efter rundstrålande princip och sprider ljudet i 360 grader.

lgsoundpop360

Bang & Olufsen Beoplay A6 – Stilren och kompakt

Bang & Olufsens A9 är en av världens snyggaste högtalare. Ja, en av de snyggaste prylar du kan köpa, punkt. Nu bygger B&O ut systemet med den mindre Beoplay A6. Den kostar 10000 och stöder glädjande nog både Airplay och Dlna.

Läs även: Bang & Olufsen firar 90 år – Vi utser fem ikoniska produkter

bang-olufsen-beoplay-a6-1

Visa kommentarer / Kommentera nu
Julklappstips - Hårda klappar för alla Teknik, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17