Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Ipodnytt från Apple

Apple höll igår ikväll (9 sept) en musikkoncentrerad presskonferens under parollen ”It’s only Rock And Roll”. Jesusfiguren Steve Jobs presenterade inga större överraskningar, utan vi fick nöja oss med småintressanta nyheter.

Iphone OS 3.1
Det nya uppgraderingen blir gratis för alla. Ipod Touch-ägare som tidigare fått betala för uppgraderingen slipper nu alltså. Vår förhoppning är att Apple har lyckats lösa problemet med den enorma strömförbrukningen som Iphone 3G-ägarna upplevde att med OS  3.0.

Itunes 9
Apple har utvecklat en splirrans ny version av programmet Itunes. Här är de trevligaste nyheterna:

  • En uppfräschad Itunes Store
  • Genius Mixes. Det här är en vidareutvecklad version av Genius som var bra på att hitta liknande låtar ur din musiksamling och skapa en ny spellista. Genius Mixes mixar ihop låtar till en kontinuerlig mix på ett ”smart sätt”, vad detta exakt innebär återstår att se. Fördelen är att vi snart slipper alla dryga dj:s som vägrar ta emot låtönskningar.
  • Du kan synka din enhet på ett mer raffinerat sätt. Nu kan du lägga, förutom hela spellistor, specifika genrer eller artister i en synkning.
  • Du kan arrangera om applikationer i din Iphone/Ipod Touch direkt via Itunes.
  • Itunes LP är Apples försök till att digitalisera upplevelsen med vinylskivor. Då främst genom att bjuda på artwork, låttexter och nymodigheter såsom intervjuer. Frågan är om man får tillgång till allt om man bara köper en låt från en skiva?
  • Optimeringar i koden. Windowsversionen är nu ännu rappare än tidigare.

Ipod-serien
Ipod Nano utrustas med en kamera, men inte Ipod Touch. Lagringsutrymmet på Nano är oförändrat, det vill säga 8 och 16 GB. Vidare får Nanon röststyrning, lite större skärm (2,2 tum), fm-radio, mikrofon, högtalare och stegräknare.

Apple väljer att dumpa 16 GB-modellen på Ipod Touch och lägger till en 64 GB-variant.  Således är storlekarna för Touch 8GB, 32GB och 64GB. De två sistnämnda storlekarna får samma processor som Iphone 3GS, som enligt Apple själva är upp till 50 procent snabbare.

Annons

Ipod Classic enda nyhet är att den går från 120 GB till 160 GB. Ingen kamera där heller alltså.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Ipodnytt från Apple - Teknik, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17