Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Iphone 6s

Värdig mellanårsmodell

Mycket är sig likt, men 3D-skärmen är en verklig innovation. Nya Iphone 6s är den mest välbyggda och genomtänkta Iphonen hittills.

Designen är densamma som på originalsexan – elegant men inte vidare modern. Konkurrenter på Android-sidan har lyckats klämma in större skärmar på samma yta med tunnare kanter som resultat. Jämfört med föregångaren har nya Iphone 6s ett robustare aluminiumchassi och ett mer stryktåligt glas. Även fingeravtrycksläsaren Touch ID har uppdaterats och är nu blixtsnabb och extremt pålitlig. Den har inte missat en endaste gång.

Jämför priser på Iphone 6s här.

Tryckkänslig skärm – 3D Touch

Bildskärmen är som vanligt bra med naturtrogna färger. Men under skärmen döljer sig 96 sensorer och de utgör telefonens största innovation, nämligen 3D Touch. Nu känner skärmen av hur hårt du trycker. Till exempel ger ett lätt tryck på ett nytt mail att du får fram en förhandstitt. Vill du sedan öppna det så trycker du bara lite hårdare. Ett tryck på telefonappen fäller upp en meny med de senaste samtalen. 3D Touch tar en dag att vänja sig vid, men när man väl gjort det går många saker både smidigare och snabbare att utföra.

Iphone 6s 4 colors

Nya kamerafinesser i nya Iphone 6s

Kameran är aningen bättre än den redan utmärkta i sexan. De största nyheterna hittar vi i en klart förbättrad selfie-kamera och videoinspelning i 4k-upplösning. En ny finess är Live Photos, som filmar 1,5 sekunder före och efter fotoögonblicket, vilket ger en kort filmsnutt till varje foto.

Annons

När det kommer till prestandan glänser nya Iphone 6s. Tester visar att den är cirka 50 procent snabbare än förra modellen men framför allt märks det när man använder telefonen – allt flyter på ruskigt snabbt. Som tur är påverkar inte prestandahöjningen batteritiden nämnvärt. Iphone 6s klarar en hel dag vid normal användning.

Iphone 6s är inte perfekt. Skärmen kunde haft högre upplösning och instegsmodellen på 16 gigabyte är ett skämt. Men den totala upplevelsen är fortfarande i en klass för sig.

Läs även: Apple Watch (test)

Iphone 6s

Mycket är sig likt, men 3D-skärmen är en verklig innovation. Nya Iphone 6s är den mest välbyggda och genomtänkta Iphonen hittills.


4
Vi diggar
  • Välbyggd
  • 3D Touch
  • Utmärkt kamera
  • Fingeravtrycksläsaren
Vi dissar
  • Dyr
  • Instegsmodellen: 16 GB
Visa kommentarer / Kommentera nu
Iphone 6s - Värdig mellanårsmodell
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17