Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Intel på CES 2016

Gullig robot och spejsad drönare

Intel får ett spännande 2016. I deras stora CES-monter visas allt från drönare till robotar. Och så snabba datorer såklart.

Drönarbur lär inte bli ett nyord i akademiens ordlista. Men fenomenet är stort på CES. Av säkerhetsskäl har många utställare monterat upp vad som påminner om enorma papegojburar, där drönare susar runt. Så även Intel, som nyligen köpte tyska företaget Ascenting Technologies, eller Asctec.

Med Asctecs grundteknik och sex stycken Intel Realsense-kameror har man skapat Firefly, en drönare som kan se och undvika hinder på ett raffinerat sätt. Firefly visades upp på Intels presskonferens, där företagets vd gjorde utfall mot den för att visa hur bra den var på att rygga undan.

Video “Drone 100 A Magical Experience”: teknik från Intel, 100 drönare och digitala konstnärer har skapat ett stycke drönarmagi.

Annons

Mässans sötaste robot

Intels 3d-kameror Realsense är på väg ut på marknaden i flera intressanta produkter. En av de, som ännu är mest på skoj, är en liten robot som ser ut som något ur ”Forbidden Planet”.

Realsense_intel_robot

Roboten är ett samarbete mellan Intel och, framförallt, Segway och Xiaomi. Skapelsen har underkropp (hjul) från Segway och ett gulligt ansikte i form av en skärm med två runda ögon.

Roboten visades upp på en presskonferens där man avslöjade att den har Intel Realsense för rumsavkänning. Den kan också känna igen människors röster och svara på tilltal. Roboten är ingen färdig produkt än men kommer att göras tillgänglig för utvecklare senare under 2016.

För att uppmuntra mer apputveckling för Realsense-kamerorna släpper Intel också ett utvecklar-kit, eller ”devkit”. Devkit:et är enkelt uttryckt en mobil med tillhörande mjukvara, för apputveckling för den nya plattformen.

NUC uppdateras– nya mikrodatorer

NUC_intel

Intel visade också nya versioner av mikrodatorn NUC (next unit of computing), tänkt som en lättplacerad och smidig htpc, diskret kontorsdator och liknande. De nya NUC:arna får senaste ”Skylake”-processorerna i serien Core i3 och i5. Grafiken är Intels egen Iris 540 samt Iris 520.

Portarna är ett stycke mini displayport (för skärm) samt fyra usb 3. NUC:arna har också bluetooth och nfc för enkel parning med mobila enheter eller tillbehör. Inga priser har delgivits än.

Jämför priser på Intels NUC här.

Klicka här för att läsa mer om Intel på CES 2016.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Intel på CES 2016 - Gullig robot och spejsad drönare Teknik, Dator, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17