Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Sätter lite färg på tillvaron

INQ Mini 3G

På måndag (26 oktober) lanserar nya mobiltillverkaren INQ en ny ungdomstelefon i samarbete med systerbolaget 3. Det rör sig om en telefon i det lägre prissegmentet, men med stort innehåll.

Det unika med nya INQ Mini 3G är den tajta integrationen med sociala medier och den är utrustad med funktioner som vi bara är vana vid att se i betydligt dyrare smartphones.
Mobilen är tänkt att vara en nav med förinstallerade widgets för facebook, skype, twitter och MSN Messenger. Med en enda knapptryckning kommer användaren snabbt åt en meny som ger åtkomst till dessa program. Dessutom har enheten stöd för de flesta stora mailtjänsterna, samt även push-email via Gmail. Sammansmältningen av adressboken i mobilen med bland annat facebook är sömlös. Man ser automatiskt status på sina vänner samt deras profilbild i adresslistan samt på startskärmen. Alla händelser som sker (pokes, statusuppdateringar, förändring av vänners profilbilder) går i realtid. Dessutom ska mobilen fungera direkt ur lådan som 3G-modem på både PC och Mac.

Tillsammans med ”DoubleTwist” blir dessutom integrationen med Itunes riktigt bra. Vårt spontana intryck är att mobilen känns ovanligt gedigen för att befinna sig i det riktigt låga prissegmentet. INQ Mini 3G är ett bra alternativ för kontaktkortskunder och ungdomar som använder sociala medier men inte har råd med en Androidtelefon eller en Iphone.

Designen är sobert snygg, gränssnittet färgglatt och lättanvänt. Dessutom kan man byta färg på telefonens bakplatta genom att köpa antingen separata färger eller speciella paket som kommer i trepack. Senare i höst kommer även INQ:s nya mobil INQ Chat som påminner mycket om en Blackberry till utseendet. Efter att ha klämt lite på den och fått en indikation om ett riktigt konkurrenskraftigt pris så blir vi nyfikna på denna nya kaxiga mobiltillverkare.

Annons

Från den 26 oktober erbjuder 3 ett specialabonnemang för INQ-mobilerna, 3Pott 149 – där fri mobilsurf ingår tillsammans med en mobil för 0 kronor. Kontantpriset för INQ Mini 3G är 995 kronor vid köp av kontantkort. Med 3Vänner 69 kr/mån och 3Pott 99 ingår också mobiltelefonen utan extra kostnad.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Sätter lite färg på tillvaron - INQ Mini 3G Teknik, Mobilt, Tester
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17