Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Ett billigt socialfall

INQ Mini 3G

När nykomlingen INQ lanserade lågpristelefonen Mini 3G, specialiserad på sociala medier, kände jag mig aningen skeptisk. Lovar fårklipparna runt och håller tunt? Men jag blev positivt överraskad.

Det säger bara klick
Även om hårdvaran på inget sätt imponerar så är INQ Mini 3G en kompetent mobil. Speciellt om du vill göra annat än att ringa, som att använda sociala medietjänster som Twitter, Facebook, MSN och Skype. Telefonen stödjer även RSS-flöden. Med en enkel knapptryckning på mobilens snabbmeny kommer man snabbt åt alla program och funktioner som snabbt tar dig online i det sociala mediagyttret.

Mobilen är inte direkt påkostad, men känns gediget byggd. 2-megapixelskameran är av enkel modell, utan autofokus. Men om man bara ska ta festbilder och publicera dem på facebook så fungerar den skapligt. Man delar med sig med endast tre klick. Fotografera, klicka på telefonens snabbknapp för sociala medier, välj facebook och – presto – så ligger bilden online.

INQ-mini-red

Dessutom kan man enkelt använda mobilen som 3g-modem med en medföljande programvaran till både pc och Mac. Föredömligt INQ!

Annons

En annan snygg detalj är att kontaktlistan i telefonen synkas direkt mot facebook. Webbläsaren är OK, även på den lilla skärmen. Telefonen är välutrustad och klarar av det mesta utan krångliga installationer. Dessutom kan man köra flera program samtidigt (multitasking). Saknar man något går det dessutom att ladda ner javaprogram, som Google Maps.

Mobilen påminner inte om något vi sett tidigare. Kombinationen av lågt pris, det finfina och färgglada gränssnittet, och en snygg paketering väcker säkert gillande hos de yngre målgrupperna.

Specifikationer
  • Mått 103 x 46 x 13 mm
  • Vikt 90 gram
  • Skärm 2,2 tum, 240 x 320 pixlar
  • Standby 285 h
  • Taltid 4 h
  • Kamera 2 megapixel
  • Minneskortsplats Micro SD

Ett billigt socialfall

När nykomlingen INQ lanserade lågpristelefonen Mini 3G, specialiserad på sociala medier, kände jag mig aningen skeptisk. Lovar fårklipparna runt och håller tunt? Men jag blev positivt överraskad.


3
Vi diggar
  • Full tillgång till alla sociala medier direkt ur lådan. Snygg och uppkäftig. Kan användas som 3g-modem.
Vi dissar
  • Dålig kamera. Låg 3g-hastighet med Tre-abonnemanget. Bara 1 GB datatrafik ingår. Saknar Wifi.
Visa kommentarer / Kommentera nu
Ett billigt socialfall - INQ Mini 3G
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17