Vivomove HR och Vivoactive 3 – Nya träningsklockor från Garmin
Garmins nya klocka Vivomove HR marknadsförs som en hybridklocka. Det innebär att den ska kombinera träningsklockans funktioner med det klassiska armbandsurets estetik. Förutom att vara riktigt snygg är den även vattentät, har inbyggd pulsmätare och ett batteri som håller i upp till fem dagar.
Beräknas vara tillgänglig i oktober till ett rekommenderat cirkapris på 2199 kronor. Klockan kommer också att finnas i en premiummodell med läderremmar och stålur. Den kommer att kosta 3249 kronor.
Garmin Vivoactive 3 är klockan för dig som vill ha gott om träningsfunktioner, men fortfarande vill ha en snygg och diskret klocka på din handled. Detaljer i rostfritt stål och en cirkulär skärm får den att se ut som vilken klocka som helst, och utrustad med pulsmätare, gps, och över femton inbyggda appar för en ”varierad och aktiv livsstil” verkar det bli en bra träningspartner. Batteriet ska räcka i hela åtta dagar (om du inte har gps:en påslagen för då är batteritiden 13 timmar).
Vivoactive 3 kommer i färgerna svart/rostfritt, vitt/rostfritt stål och svart/slate. Släpps i oktober till det rekommenderade priset 3599 kronor.

Ionic, Aria 2 och Flyer – Nyheter från Fitbit
Fitbits uppkopplade badrumsvåg Aria har fått en uppföljare. Om du inte är bekant med konceptet smartvågar så handlar det om en våg som kan mäta vikt, bmi och kroppsfett och skicka vidare informationen till en app som målar upp diagram och grafer.
Den nya vågen, som har fått namnet Aria 2, har uppdaterats med en snyggare design, fler funktioner och större exakthet. En annan välkommen nyhet är att den kan hålla koll på upp till åtta användare. Fitbit Aria 2 ska nå marknaden i oktober och har det rekommenderade priset 129 dollar.
Med Fitbit Blaze tog Fitbit ett steg närmare de mer sofistikerade smartklockorna och med Fitbit Ionic går de hela vägen. Till utseendet påminner den en del om Apple Watch och med ett rekommenderat pris på 3499 kronor borde den vara ett intressant alternativ. Pulsmätare, gps, utbytbart armband och fyra dagars batteritid är några av försäljningsargumenten. Fitbit har även lanserat sin egen betaltjänst som heter Fitbit Pay, men om och när den kommer att sjösättas i Sverige är oklart.
Fitbit passade även på att visa upp ett par sprillans nya bluetooth-hörlurar, Fitbit Flyer, som med fördel kan användas tillsammans med företagets smartklocka Ionic. Svettresistens, sex timmars batteritid samt utbytbara öronsnäckor och silikonvingar är några av finesserna.
Lanseras i oktober till priset 1299 kronor.

Två nya sporthörlurar från JBL
JBL Reflect Fit är ett par trådlösa sporthörlurar för den som inte nöjer sig med att kunna lyssna på musik. Hörlurarna, som sitter ihop med en sladd, är till exempel utrustade med pulsmätare, så att du kan få röstuppdateringar av hjärtfrekvensen när du tränar. Andra funktioner är ljusreflekterande sladdar och vibrationsmotor.
JBL Reflect Fit kommer i svart och rött när de lanseras i oktober. Rekommenderade priset är 1500 kronor.
Batteritid: 10 timmar. Finesser: mikrofon, pulsmätare, vibrationsmotor.

UA Sport Wireless Train är en on-ear-hörlur skräddarsydd för träning och idrott. Bland annat har man använt sig av ett patenterat tyg som ska hålla användarens öron svala och torra. För att du ska slippa ta av dem när du ska prata med kompisarna på gymmet har hörluren tre inbyggda mikrofonen som med hjälp av ett knapptryck släpper in det omgivande ljudet. Batteritiden är upp till 16 timmar. Släpps i december till ett rekommenderat pris på 2000 kronor.

Nya wearables från Samsung
På mässan visade Samsung upp tre nya prylar att bära på kroppen. Armbanden Gear Sport och Gear Fit2 Pro samt andra generationens Gear IconX, som är uppföljaren till de trådlösa hörlurarna med samma namn. Gemensamt för de tre produkterna är att de ska göra träningen roligare och inspirera till ett hälsosamt liv.
Samsung Gear Sport är en mångsidig smartklocka som med sin runda boett kan föra sig även utanför träningssituationer. Liksom Gear Fit2 Pro har den inbyggd gps och pulsmätare, och eftersom den är vattentät kan du använda den i simbassängen.
Släpps i höst till priset 3490 kronor.
Skärmstorlek: 1,2 tum. Skärm: cirkulär Super AMOLED. Upplösning: 360 x 350 px. Processor: 1.0 GHz Dual Core. Vikt: 50 gram.
Gear Fit2 Pro ser mer ut som ett klassiskt träningsarmband med välvd, rektangulär skärm. Träningsarmbandet kommer i svart eller rött.
Samsung Gear Fit2 Pro lanseras den 15 september till priset 2 290 kr.
Skärmstorlek: 1,5 tum. Skärm: välvd Super AMOLED. Upplösning: 216 x 432 px. Processor: 1.0 GHz Dual Core. Vikt: 33 gram.
Liksom sin föregångare är nya Gear IconX helt fri från sladdar. Hörlurarna kan laddas i det medföljande fodralet och är utrustade med en beröringskänslig yta. Nytt för i år är att hörlurarna kommer i svart eller rosa och att de ska vara mer ergonomiska än tidigare modell. De är också utrustade med funktionen Running Coach, som ska fungera som en inbyggd personlig tränare.
Släpps i höst till priset 2290 kronor.
Bluetooth: 4.2. Internminne: 4 GB. Vikt per öronsnäcka: 8 g. Batteritid: 5 h vid streaming (totalt 10 h med laddningsfodral).

Oled och 65 tum – Ny flaggskepps-tv från Philips
På IFA passade Philips på att visa upp sin första 65-tummare med oled-skärm i sin 9-serie. Oled-skärmen ger perfekt svärta och i kombination med att tv:n också är mycket ljusstark kan man uppnå en imponerande kontrast. Philips nya bildprocessor P5 Perfect Picture bidrar dessutom till 25 procent fler bearbetningsfunktioner och 25 procent mer processorkraft än sin föregångare. Den tunna ramen är inte bara snygg – den gör också att tv:ns tresidiga ambilight-belysning kommer till sin fulla rätt.
Storlek: 65 tum. Skärmteknik: Oled. Bildprocessor: P5 Perfect Picture. Ambilight: 3-sidig. Processor: Quad Core. Operativsystem: Android TV.

Philips integrerar Google Assistant i Android TV
En kul nyhet för alla som tycker om att sitta och muttra för sig själva hemma i tv-soffan är att Philips har integrerat Google Assistant-funktionalitet i sina Android-tv-modeller. Assistenten aktiveras genom att knapptryck och sedan är det bara att be tv:n göra saker. Exempel på uppgifter är att söka efter material på Netflix och Youtube, ta fram väderprognosen och styra dina Philips Hue-lampor.
Google Assistant kommer att lanseras med stöd för engelska. Om det kommer att dyka upp någon svensk variant vet vi i dagsläget inte.
Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband