Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

IFA 2016

Senaste nytt från prylmässan i Berlin

Nere i Berlin pågår teknikmässan IFA för fullt. Med närmare en kvarts miljon besökare är den en av världens största, och det här är de hetaste nyheterna.

Huawei Nova – Intressant i mellanprissegmentet

Med minimalistisk och stilren design är 5-tummaren Huawei Nova en smarttelefon som kombinerar bra pris med vettig prestanda för vardagligt användande. Två dagars batteritid, 4k-video och fingeravtrycksläsare är några av höjdpunkterna. En annan kul – men inte särskilt användbar – finess är att du kan ta selfies och få virtuellt smink. Huawei visade också upp Nova Plus som har en 5,5-tumsskärm och bättre batteritid.

Huawei Nova släpps i oktober och kommer att kosta runt 4500 kronor.

huawei nova

Sony Xperia XZ – Ny flaggskeppsmobil från Sony

Sonys nya flaggskeppsmobil heter Sony XZ och är paketerad i ett avskalat och elegant hölje. Den vattentåliga mobilen har en full hd-skärm på 5,2 tum, smart laddning och stöd för 4k-video. Kameran på 23 megapixel startar på 0,6 sekunder och ska ta bättre bilder än föregångarna under svåra förhållanden,

Sony visade också upp Sony Xperia X Compact som är ett litet men knubbigt syskon till XZ med 4,6-tumsskärm. Kameran är lika bra, men den saknar stöd för 4k-video.

Annons

Sony Xperia X börjar säljas den 14 september till rekommenderat cirkapris 4290 kronor.

Sony Xperia XZ börjar säljas den 11 oktober till priset 6990 kronor.

sony-xperia-xz

Samsung Gear S3 – Mindre beroende av mobilen

En av mässans stora snackisar är smartklockan Gear S3 från Samsung. Bland höjdpunkterna märks inbyggd gps (så att du inte ska behöva ta med dig telefonen för att få kartbeskrivningar), inbyggd högtalare för att du ska kunna föra telefonsamtal och 4 gigabyte internminne för att du ska kunna lagra musik direkt i klockan. Den är helt enkelt lite mindre beroende av att ha en mobiltelefon i närheten. Batteritiden är 4-5 dagar och IP68-certifieringen innebär att den är damm- och vattentålig.

Om det är någonting som har kritiserats så är det att den är någon millimeter tjockare än S2-modellen, som ju hyllades just för att den kändes som en riktig klocka.

Samsung Gear S3 kommer i två olika utföranden: Frontier och Classic.

samsung gear s3

Asus Zenwatch 3 – Ser ut som en klocka!

Asus visade upp sin nya Zenwatch som till mångas förtjusning har en rund och elegant design som får den att likna ett hederligt armbandsur snarare än en smarttelefon med armband. Konstruktionen är i rostfritt stål och på sidan sitter tre knappar: Zenfit-aktivitetsknappen, inställningsknappen och hemknappen. Klockan tål både vatten och damm och på framsidan sitter stryktåligt Corning Gorilla-glas. Batteriet kan snabbladdas från 0 till 60 procent på femton minuter.

Lanseringsdatumet är inte bestämt ännu, men vi gissar på november och 2500 kronor.

asusZenwatch3

Sony MDR-1000X – Branschens bästa brusreducering?

Sony passade på att visa upp sina nya flaggskeppshörlurar MDR-1000X som kombinerar trådlöst lyssnande med brusreducering som enligt dem själva ska vara ”branschens bästa”. Hemligheten är en ”uppgraderad filtreringsprocess, optimerad ljudsensorteknik och nyutvecklade hörlurskuddar”.

En kul och användbar finess är att du som användare kan placera handflatan på utsidan av lurarna för att släppa in ljud utifrån, så att du slipper ta av dem när någon vill prata med dig.

Hörlurarna kommer i svart och i gråbeige och kostar 4100 kronor.

Sony MDR 1000X table

Sennheiser PXC 550 Wireless – Brusreducering i lyxklassen

Sennheiser har lanserat flera fantastiska hörlurar de senaste åren. Senast ut är en trådlös, brusreducerande bluetooth-hörlur för folk som reser mycket och vägrar kompromissa när det kommer till ljudet. Batteritiden på 30 timmar räcker trots allt till en transatlantisk flygning med både en och två mellanlandningar. Liksom på flera andra Sennheiser-lurar justerar du volym och annat genom att klicka med fingret på den beröringskänsliga sidan. Dessutom stängs musiken av när du tar av dig dem.

Priset ligger runt 4000 kronor.

Sennheiser PXC 550 Wireless

JBL Reflect Contour – Schyssta hörlurar att svettas i

När vi tidigare i år testade JBL:s träningshörlurar Reflect Mini blev vi riktigt imponerade och nu är en ny modell på ingång. Även JBL Reflect Contour har den smarta reflexen på sladden, men den har också byglar som håller fast propparna i öronen för extra säkerhet. De trådlösa hörlurarna ansluts via bluetooth och har upp till 8 timmars batteritid, inbyggd mikrofon och IPX5-klassning (vilket innebär att de står pall för stora mängder svett).

Priset landar runt tusenlappen.

JBL Reflect Contour

Jabra Elite Sport – Trådlöst på riktigt

Trådlösa hörlurar har länge varit en självklarhet under träningspasset, men hur trådlösa är de egentligen? Nu har Jabra tagit ett stort och viktigt steg och rationaliserat bort den där irriterande kabeln som brukar hålla ihop de två hörsnäckorna. De två snäckorna kan användas tillsammans eller var för sig och har en batteritid på tre timmar vardera. Det är så klart i minsta laget, men som tur är kan de laddas två gånger i det medföljande fodralet (om du har laddat fodralet vill säga).

Som om vi inte redan var övertygade har Jabra även slängt in pulsmätning. Den ena hörsnäckan mäter pulsen i örat och skickar vidare informationen till mobilappen. Smart!

Jabra Elite Sport lanseras i slutet av oktober och kommer att kosta runt 2500 kronor.

Jabra Elite Sport lifestyle

JBL Playlist – Intressant högtalare med Google Cast

Nya bluetoothhögtalare får vi se dagarna i ända, och just därför hajar man till när det dyker upp en högtalare som använder sig av någon annan teknik för att spela upp musik från handhållna enheter. JBL Playlist till exempel, som använder sig av Google Cast. I och med att musiken skickas till den wifi-anslutna högtalaren via molnet utlovas bättre ljudkvalitet, men också möjligheten att spela upp ljud från högtalaren även om man inte är i närheten. Det senare kan till exempel vara behändigt om man vill busa med sin sambo. Vill du vill ha mer ljud kan kan du koppla ihop flera av JBL:s Google Cast-högtalare och aktivera multirumsfunktionen.

JBL Playlist börjar säljas i oktober till priset 1800 kronor.

jbl playlist

Harman Kardon Omni+ – Flerrumslösning med plus i kanten

Multirumsljud verkar vara något av en trend i höst. Harman Kardons bidrag heter Omni+ och omfattar allt från den lilla högtalaren Omni 10+ för 2500 kronor till ljudlimpan Omni Bar+ som går loss på 9000. Samtliga högtalare är utrustade med wifi, aux-ingång och bluetooth, men det går också att spela upp musik via Google Cast. Navet i din högtalaruppsättning är appen Harman Kardon Controller. Hela systemet kan hantera högupplöst ljud, vilket innebär 24-bit/192kHz.

Vissa modeller lanseras redan i höst, men om du vill lägga vantarna på ljudlimpan eller den trådlösa adaptern Adapt+ får du vänta till våren 2017.

harman kardon omni plus

Harman Kardon Onyx Mini – Intressant för det kompakta hemmet

Harman Kardons cirkulära Onyx-högtalare har länge varit en favorit för den som vill inreda med stil. Bluetooth-högtalaren Onyx Mini är lika elegant som vanligt och har dessutom ett uppladdningsbart batteri som håller i upp till 10 timmar. Om det blir fajt om vem i familjen som ska få välja låt lär det inte bli bättre av att tre mobiltelefoner kan vara anslutna samtidigt. Om du vill ha ännu större ljud kan du koppla ihop den med någon annan av Harman Kardons högtalare.

Säljstart i oktober.

Harman Kardon Onyx Mini

Visa kommentarer / Kommentera nu
IFA 2016 - Senaste nytt från prylmässan i Berlin Teknik, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17