Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
Allt om Android Tester * Nyheter * Guider * Tips Läs mer
4

Huawei Nexus 6P test

Brutal bamsing

Huawei tar i från tårna med grym byggkvalitet och prestanda i toppklass. Nexus 6P är den bästa och största Nexusmobil vi testat.

Läs även
LG Nexus 5X – Nonsens-befriad Googlemobil

Nexusmobiler är populära. Många gillar den lite mer avskalade formgivning de brukar ha, för att inte tala om ett omodifierat Android av senaste version, med garanterat snabba uppdateringar i framtiden. Kinesiska Huawei släpper nu sin första Nexusmobil, Huawei Nexus 6P. Firmanamnet står med liten text baktill, men även utan det hade vi kunnat gissa vilka som låg bakom Nexus 6P. Mobilen har nämligen samma fina byggkvalitet som Huawei skämt bort oss med sedan ifjol. Chassit är helt i metall, med gedigna ström- och volymknappar – jo, jag tackar, jag!

Jämför priser på Nexus 6p här.

nexus 6p

En puckel på ryggen

Huawei Nexus 6P är tunn sånär som på en väldigt markerad kamera-knöl baktill. Sådana kan man ha åsikter om, men Huawei har tänkt till och åtminstone gjort så att upphöjningen tar upp hela mobilens bredd. Då vobblar den inte om du försöker skriva ett sms med mobilen liggande på ett bord.

Annons

Bakpå sitter en fingeravtrycksläsare av samma typ som i Huaweis andra mobiler. Den gillar vi, framförallt för att den har bra precision och låser upp mobilen utan att kräva ett extra knapptryck. De flesta nya prestandamobiler idag har fingeravtrycksläsare men ingen är bättre än Huawei.

Nexus 6P är en väldigt stor mobil med 5,7-tumsskärm och nästan åtta centimeters bredd. Den är inte bekväm att hålla i en hand – om man inte har väldigt stora händer. Men det är en kompromiss du får ta om du vill ha mycket skärmyta.

nexus 6p design all
Läs även

Honor 7 – Lyxig budgetmobil
Huawei Mate S – En värdig uppföljare

Kameran imponerar

Till skillnad från Samsungs Note bjuds här inte på någon skärmpenna eller liknande. Däremot är skärmen i sig väldigt skarp med qhd-upplösning. Invändigt sitter en Snapdragon 810-processor som tuffar på utan problem oavsett vad vi utsätter den på.

Kameran är på blygsamma 12 megapixel men tar väldigt fina bilder både i dagsljus och på kvällen. Bildbruset är väldigt lågt. Det finns ingen optisk bildstabilisering men det går att filma i 4k i alla fall. Tyvärr är Googles egen kameraapp ganska spartansk och erbjuder för få bildinställningar direkt på skärmen.

Huawei har gjort ett genomgående bra jobb med Nexus 6P. Den har mindre brister och är framförallt väldigt stor. Men lockas du av stor skärm är det svårt att få mer mobil för pengarna än så här. Hög byggkvalitet, hög prestanda och bra kamera – rekommendationen är given.

Läs även

Test: 5 smarta klockor
Bäst i test: 6 Androidmobiler

Nyckelfakta
 • Skärm: 5,7”, 1400 x 2560 px
 • Processor: Qualcomm Snapdragon 810, 8-core
 • Kamera: 12 Megapixel (bak), 8 Megapixel (fram)
 • Operativsystem: Android 6
 • Lagring: 32/64/128 GB
 • Storlek: 159 x 78 x 7 mm
 • Vikt: 178 g
Dagens bästa priser på Pricerunner
 • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Huawei Nexus 6P test

Huawei tar i från tårna med grym byggkvalitet och prestanda i toppklass. Nexus 6P är den bästa och största Nexusmobil vi testat.


4
Vi diggar
 • Hög byggkvalitet
 • Bra kamera
 • Pålitlig fingeravtrycksläsare
Vi dissar
 • Rejäl kamera-knöl
 • Ingen optisk bildstabilisering
 • För stor för enhandsfattning
Visa kommentarer / Kommentera nu
Huawei Nexus 6P test - Brutal bamsing
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17