Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
Allt om Android Tester * Nyheter * Guider * Tips Läs mer

Huawei Matebook

Surfplatta och dator i ett

De senaste åren har Huawei imponerat med flera starka smartphones. Nu släpper man en jätte-surfplatta och tar upp kampen med Microsoft, Lenovo och kompani.

Huawei Matebook är en 12 tums surfplatta på under 7 millimeter och med samma fina metallutförande som företagets bättre mobiltelefoner. Skärmen har 2160 x 1440 pixlars upplösning och ska, enligt Huawei, ha större färgomfång än exempelvis Microsoft Surface Pro 4.

Läs även
Test: Surface Pro 4 – Maxad laptop-ersättare
Test: Lenovo Yoga 3 Pro – Papperstunn lyxhybrid
Test: Ipad Pro (2016)

Huawei Matebook har en sjätte generationens Intel Core M-processor, det vill säga den lite mer strömsnåla processorserien gjord just för den här typen av produkter. Eftersom den saknar fläkt är den också helt tyst. I sidan sitter en fingeravtrycksläsare, för snabb och säker inloggning i Windows. För det är nämligen Windows 10 inuti.

Lång batteritid har varit en prioritet vid utvecklingen och därför har man valt att utrusta den nya Matebooken med ett kvalitetsbatteri. Vad det innebär i konkret batteritid vet vi ännu inte, men det är positivt att det bara tar 2,5 timmar att ladda ett tomt batteri till 100 procent.

Annons
Huawei MateBook with keyboard

Köp till tangentbord och penna

För 150 euro extra kan du köpa till ett tangentbords-fodral i fuskläder, som förvandlar Matebooken till en dator. Tangentbordet känns riktigt bra att skriva på baserat på en kort stunds test i montern. Men det är av typen som rullas ihop i bakkant vilket gör att skärmen bara går att ställa i en vinkel.

För 70 euro till får du en skärmpenna av Surface-typ, med inbyggd laserpekare. Det finns också en usb-c-hubb med olika utgångar som usb, hdmi, vga med mera. Hubben är förvillande lik ett usb-batteri.

Huawei Matebook släpps under ”kommande månader”, i silver eller mörkgrått utförande. Priset beror på vilken kombination av processor och minne du väljer. Det börjar på 800 euro och går hela vägen upp till 1800 euro för monsterversionen.

Huawei MateBook colors

Nyckelfakta

  • Processor: Intel Core m (6:e gen), 2 kärnor upp 3,1 1GHz 
  • Lagringskapacitet: 128-512 GB SSD
  • Arbetsminne: 4/8 GB
  • Bildskärm: 12 tum IPS, 2160 x 1440 px
  • Operativsystem: Windows 10 Home Windows 10 Pro
  • Storlek: 278,8 x 194,1 x 6,9 mm
  • Vikt: 640 g
  • Extra: Fingeravtrycksläsare, accelerometer, gyroskop, m.m.
  • Extratillbehör: Tangentbordsfodral, penna, docka

Läs även
Test: Huawei Nexus 6P
Test: Huawei Watch
Nyhet: Samsung Galaxy S7 och S7 Edge
Nyhet: LG G5

Visa kommentarer / Kommentera nu
Huawei Matebook - Surfplatta och dator i ett Teknik, Dator, Mobilt, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17