Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Huawei Mate 8

Nytt flaggskepp på 6 tum

Huawei har sent omsider uppdaterat sin phablet Mate 7, som kom för två år sedan. Mate 8 kliver in som den självklara prestandamodellen bredvid syskonmodellerna P8 och Mate S, som kom i Sverige i höstas.

Jämfört med Mate S är Mate 8 dels lite större med sin 6-tumsskärm, dels ganska mycket kraftfullare.

Jämför priser på Huawei Mate S här.

Läs även:
Test: Huawei Mate S –En värdig uppföljare
Test: Honor 7 – Lyxig budgetmobil

Den nya Kirin 950-processorn har fått mycket goda vitsord, och tidiga tester indikerar att den ligger i fas med andra prestandamodeller just nu. När till exempel Samsung uppdaterar sin Galaxy S6, vilket lär ske i februari, blir det spännande att jämföra.

Annons

Huawei Mate 8 kommer i tre versioner, med mellan 3 och 4 gigabyte minne och mellan 32 och 128 gigabyte lagring. Alla andra parametrar är desamma. Huawei avslöjar inget kring ”force touch”, tryckkänslig skärm, som man aviserade skulle komma i en lyxversion av Mate S.
Huawei-Mate-8_group

Byggkvaliteten på Mate 8 är lika hög som vanligt, med chassi helt i metall och lite vassare kanter än Mate S. Fingeravtrycksläsare och kameralins är runda istället för fyrkantiga, annars är likheterna med syskonet stora. Ja, förutom storleken då.

En sex tum stor mobil är alltid otymplig i handen men Mate 8 har lyckligtvis auto-rotering av hemskärmen om du föredrar att hålla den i liggande läge.

Skärmen är en lcd-variant och inte amoled, vilket torde ge lite sämre kontrast men i gengäld högre ljusstyrka. Som vanligt är det en full hd-skärm och inte qhd eller 4k. Huawei verkar tycka att full hd räcker, och håller sig till det. Kamerorna är på 8 respektive 16 megapixel, men vi kunde inte ta några testbilder i montern.

Huawei Mate 8 har inget spikat lanseringsdatum men priserna kommer att landa på mellan 600 och 700 euro. Färgerna blir silver, svart, guld och brunt men om alla färger kommer att gå att köpa i Sverige vet vi inte än.

Läs även:
Huawei Mate S – Premiummobil med vassa kameror (sponsrad info)
Bäst i test: 6 Androidmobiler

Visa kommentarer / Kommentera nu
Huawei Mate 8 - Nytt flaggskepp på 6 tum Teknik, Mobilt, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17