Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Exklusiv smartphone som har allt

HTC Touch HD

Med Touch HD spinner HTC vidare med sin smarta mobilfamilj Touch i ett imponerande lanseringstempo. Detta är en mobil som har nästan allt man kan önska sig. Bland höjdpunkterna finner vi en kamera på fem Megapixel, turbo-3g, wifi, gps, ett medföljande micro SD-kort på åtta Gigabyte och en pekskärm av högsta kvalitet på hela 3,8 tum med upplösningen 480 x 800.

Lyxig design med kvalitetskänsla

Touch HD känns väldigt gedigen och exklusiv i handen. Snyggt och stilrent designad där den förlitar sig på pekskärmen till det mesta. De enda riktiga knapparna är två för ljudvolymen och en för av/på eller knapplås. Under displayen finns fyra touchbaserade knappar: svara, hem, tillbaka och lägg på. På ovansidan finns ett 3,5-millimeters hörlursuttag och på undersidan en mini-usb-anslutning. Stylus-pennan som skjuts in i höger underkant fastnar magnetiskt, en liten detalj som ökar kvalitetskänslan än mer.

Snyggt användargränssnitt på ytan

Användargränssnittet från HTC kallas Touch Flo 3D och är riktigt snyggt och användarvänligt, tack vare gestbaserade pekmanövrar. Väl anpassat till att fungera med fingerpekningar gör att man inte behöver ta fram pennan så ofta. Touch Flo 3D, som ligger som ett skal ovanpå operativsystemet Windows Mobile 6.1, känns hyfsat responsivt för det mesta. Under ytan återfinns dock det klassiska Windows Mobile-gränssnittet vilket kan uppfattas som omodernt, en aning rörigt och ologiskt. Detta stöter man på så fort man tar sig ifrån de allra vanligaste funktionerna.

Mer än en hjälpreda

Som väntat har Touch HD alla de basfunktioner man förväntar sig av en smartphone – samt några till. Allt från e-post, kalender, anteckningar, ordbehandling, väderinformation till aktiekurser. Men numera kräver vi också en mängd mediefunktioner i vår smartphone. Kameran på fem Megapixlar tar bra bilder, men saknar blixt/lampa. Du kan tyvärr glömma de snabba ögonblicksbilderna eftersom en speciell kameraknapp saknas, och gör att du måste navigera in i kameraläget som tar några sekunder. Förutom att ta bilder så går det att filma direkt till mpeg 4 eller H.263. Inspelningen fungerar bra, men låt dig inte luras av ”HD” i modellbeteckningen.

Annons

Självfallet finns det en musikspelare med de viktigaste funktionerna, men tyvärr lider den av att inte vara tillräckligt snabbåtkomlig för låt/album-byte. Dessutom kan man inte ställa telefonens ljudvolym i så små steg som jag önskar.

Imponerande programutbud

Opera används som webbläsare, och den fungerar riktigt bra. Förvänta dig inte någon blixtrande hastighet från tunga sidor bara, trots wifi-uppkoppling. För den som vill finns även Internet Explorer med. Om man vill in på Youtube eller Google Maps så använder man de medföljande programmen för dessa istället för webbläsaren. Youtube-klienten fungerar skapligt men ger ibland en viss fördröjning vid uppspelning. Klienten för Google Maps, som utnyttjar telefonens gps för att visa din position, fungerar utmärkt och ger dig vägbeskrivningar i textform. Förutom dessa medföljer RSS-Hub, Adobe Reader och Windows Live. Och om inte det skulle vara nog så hittar du tonvis med kompatibla program på nätet från tredje part.

Specifikationer
 • Audio MP3, AAC, AAC+, eAAC+, WAV, WMA
 • Video h.263, mpeg 4
 • Mått 115 x 62,8 x 12 mm
 • Vikt 147 gram
 • Skärm 3,8”, 480 x 800 pixlar
 • Standby 450 h
 • Taltid 6,3 h
 • Wifi 802.11b/g
 • Kamera 5,0 Megapixel
 • Minne MicroSD (8GB medföljer)

Exklusiv smartphone som har allt

Med Touch HD spinner HTC vidare med sin smarta mobilfamilj Touch i ett imponerande lanseringstempo. Detta är en mobil som har nästan allt man kan önska sig. Bland höjdpunkterna finner vi en kamera på fem Megapixel, turbo-3g, wifi, gps, ett medföljande micro SD-kort på åtta Gigabyte och en pekskärm av högsta kvalitet på hela 3,8 tum med upplösningen 480 x 800.


4
Vi diggar
 • Mycket bra skärm Komplett funktionalitet Exklusiv
Vi dissar
 • Kameraknapp saknas Går inte att finjustera ljudet Ingen medföljande gps-mjukvara
Visa kommentarer / Kommentera nu
Exklusiv smartphone som har allt - HTC Touch HD
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17