Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
5

HTC One

Årets bästa Androidtelefon?

När jag var liten pojke brukade jag roa mig med att promenera runt på stranden och leta efter släta, vackra stenar som låg fint i handen. HTC One är som en sådan sten. När man tar upp den är den omedelbara reaktionen att man vill ta med den hem.

Det som verkligen sticker ut är den fantastiska byggkvaliteten. HTC har levererat ett par formidabla fullträffar tidigare och One är inget undantag. Den lätt välvda aluminiumbaksidan ligger fint i handen, och 4,7-tumsskärmen tar oss med häpnad. Den är kort och gott bland de bästa vi någonsin sett.

Men det tar inte slut där, även kameran är av absolut toppklass, trots att den bara är på fyra megapixlar, eller “ultrapixels” som HTC kallar dem. PR-gimmick eller inte, i upplösningshetsen står sig One trots allt bra, och när vi tar nattbilder så är det faktiskt bara Nokia Lumia 920 som är bättre. HTC-One_2

Sensibel i mycket
HTC har fått orimligt mycket kritik för sitt eget gränssnitt Sense som anses ligga som en blöt filt över Android. Vi tycker tvärtom att det är riktigt snyggt och sobert, och de programvaror och kluriga små lösningar som ingår (man kan bland annat använda telefonen som fjärrkontroll till sin tv) adderar något i ett landskap av relativt meningslösa appar som brukar vara förinstallerade på de många lurar.

HTC-One_4

Den fyrkärniga Snapdragon 600-processorn är blixtsnabb. Vi upplever inga som helst fördröjningar ens vid de mest processorkrävande uppgifter. När vi fläskar på med de mest krävande spelen som finns på marknaden, med maximal upplösning och alla effekter på, så upplever vi inte ett enda hack.

Annons

Trots processorns enorma kraft levererar telefonen en fullt rimlig batteritid. Telefonen är underbar att se hd-film på och det ska tilläggas att Beats-teknologin som man pressat in i telefonen är bra och lirar vackert tillsammans med de medföljande hörlurarna. Att man dessutom placerat en högtalare på var sida om skärmen istället för på undersidan av telefonen (där man ju alltid råkar dämpa ljudet oavsiktligt med handen) är inget annat än ett genidrag.

HTC-One_1

Som en frisk fläkt
När Samsung presenterar ytterligare en plastig telefon och Apple mest ägnar sig åt att sträcka ut sina modeller på längden så känns HTC One som en frisk fläkt. One är den absolut bästa mobilen på marknaden idag.

HTC-One_5

Nyckelfakta
  • Skärm 4,7", 1920x1080 px (468 ppi)
  • Processor Qualcomm® Snapdragon™ 600, fyrkärnig, 1,7 GHz
  • Arbetsminne 2 GB
  • Lagringsutrymme 16/32 gb
  • Kamera HTC UltraPixel, 1080p full HD-videoinspelning
  • Mått 137,4 × 68,2 × 9,3 mm
  • Vikt 143 g
Dagens bästa priser på Pricerunner
  • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner
Köp på

Tele2

HTC One

När jag var liten pojke brukade jag roa mig med att promenera runt på stranden och leta efter släta, vackra stenar som låg fint i handen. HTC One är som en sådan sten. När man tar upp den är den omedelbara reaktionen att man vill ta med den hem.


5
Vi diggar
  • Byggkvaliteten Skärmen är gudomlig Processorn är rasande snabb
Vi dissar
  • Den brutala prestandan äter batteri Sense passar inte alla
Visa kommentarer / Kommentera nu
HTC One - Årets bästa Androidtelefon?
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17