Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Android mot nya höjder

HTC Legend

Nästa generationens Androidmobiler är nu här. Uppföljaren till succémobilen HTC Hero fokuserar inte bara på suveräna funktioner – utan även på byggkvalitet och lyxkänsla.

Högsta byggkvalitet

Chassit är utfräst ur ett aluminiumstycke, en så kallad uni-body-konstruktion, för att få den så robust som möjligt. Resultatet är slående bra och man kan bända och böja i den rejält utan att något sviktar. Men HTC har inte tagit konstruktionen fullt ut, som Iphone, utan på baksidans nederkant sitter en gummilucka där man skjuter in batteri, sim-kort och micro-sd-kort. Det är inget som drar ner kvalitetskänslan nämnvärt, utan bidrar bara till att mobilen blir lite mer greppvänlig. Även kameran är insluten av samma gummimaterial.

På fronten hittar vi en kapacitiv 3,2-tums amoled-skärm. Den har inte så hög upplösning, men färgåtergivningen är på topp. Nedanför sitter fyra fysiska knappar: hem, meny, tillbaka och sök. Istället för styrkulan har Legend fått en optisk variant för att spara in på de rörliga delarna. Den fungerar förvånansvärt bra och är ett bra hjälpmedel när man navigerar i webbläsaren eller redigerar text. På vänstersidan hittar vi de sedvanliga volymknapparna och på ovansidan 3,5-millimetersuttaget samt en låsknapp.

Perfekt för web 2.0-junkies

HTC har jobbat vidare med sitt Sense-gränssnitt som integrerar dina kontakter med de sociala nätverken Facebook, Twitter och Flickr. Nytt i den här versionen är widgeten ”FriendStream” som på ett smidigt sätt visar de senaste uppdateringarna från dina vänner direkt på en av dina hemskärmar. Här kan du även uppdatera din egen status på det nätverk du önskar, eller alla på en gång.

Webbläsaren har fått sig en genomgång och erbjuder multitouch-baserad zoom. Prestandan är helt ok. Legend är snabbare än Hero, men den har inte en chans mot Sony Ericsson X10, HTC Desire och Nexus One. Å andra sidan verkar batteritiden hålla relativt bra nivå. Två dagar med måttlig användning är inga problem.

Annons

Legend kör positivt nog senaste Android-versionen, 2,1. I dagsläget är den ibland för ny för sitt eget bästa. Jag hittar inte ett av mina favoritprogram Barcode Scanner på Market. Jag såg även fram emot att testa Google Earth, som kräver 2,1, men det ville inte starta överhuvudtaget.

Kameran har fått en välbehövlig uppgradering sedan Heros dagar och erbjuder nu fem megapixlar med blixt. Den tar hyfsade bilder och har fler inställningsmöjligheter än vi vant oss vid från Androidvärlden. Om du saknade fm-radio i Hero är det ytterligare en sak som åtgärdats i Legend.

Helgjuten uppföljare

HTC Legend är en fullmatad Androidmobil som ”out of the box” ger den snyggaste integreringen med de sociala nätverken. Konstruktionen är solid och den förhållandevis lilla men fullt tillräckliga 3,2-tumsskärmen bidrar till mobilens kompakta format.

Specifikationer
  • Mått 112 x 56,3 x 11,5 mm
  • Vikt 126 gram
  • Skärm 320x480 pixlar, kapacitiv pekskärm
  • Wifi 802,11b/g
  • GPS Inbyggd, Google maps
  • Kamera 5 megapixel, af, blixt
  • Minneskortplats Micro SD
Köp på

Android mot nya höjder

Nästa generationens Androidmobiler är nu här. Uppföljaren till succémobilen HTC Hero fokuserar inte bara på suveräna funktioner – utan även på byggkvalitet och lyxkänsla.


4
Vi diggar
  • grym design och byggkvalitet Prisvärd Android 2
  • 1 Sense-gränssnittet
Vi dissar
  • Processorn kunde gärna varit snabbare
Visa kommentarer / Kommentera nu
Android mot nya höjder - HTC Legend
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17