Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

HTC lanserar nya Androidmobiler

Mobile World Congress i Barcelona pågår för fullt och nu har HTC äntligen lanserat två kommande Androidmobiler som det länge ryktats om.

Från hjälte till legend
HTC Legend är uppföljaren till HTC Hero och erbjuder en något snabbare processor, amoled-pekskärm på 3,2 tum (320 x 480 pixlar), kamera på fem megapixlar med ledblixt. Vidare har styrkulan bytts mot en optisk motsvarighet.

Men vad som kanske kommer utmärka Legend mest är dess chassidesign i ett enda (unibody, liksom Iphone) aluminiumstycke som utlovar en mer gedigen kvalitetskänsla. Låter som en klart värdig uppföljare till HTC Hero. Lanseringen är planerad till början av april

Nexus syster

HTC Desire är systertelefonen till Nexus One som HTC tillverkar åt Google. Ett passande namn med tanke på hur efterlängtad den har varit. Specifikationen är näst intill identisk med Nexus One och det handlar alltså om en smartphone i toppsegmentet med Snapdragonprocessorn på 1 Gigahertz, 3,7-tums amoled-pekskärm (480 x 800 pixlar), kamera på fem megapixlar med ledblixt. Till skillnad från Nexus One har den utrustats med fm radio. Desire förväntas komma ut i Europa i början av andra kvartalet och så tidigt som den 26 mars i Storbritannien via T-Mobile.

Gemensamt för de båda mobilerna är att de har Sense-gränssnittet som gjorde succé med HTC Hero. Nu har det förbättrats och anpassats för Android 2,1. Bland nyheterna finns widgeten ”HTC Friend Stream” som ska ge dig ännu bättre koll på vad dina vänner har för sig på Facebook, Twitter och Flickr. Dessutom uppges det att förbättringar gjorts i några av de inbyggda programmen som webbläsaren, e-postklienten, och så vidare.

Samtidigt har HTC bekräftat att HTC Hero-ägare kommer att få en uppgradering till Android 2,1.

Annons

Visa kommentarer / Kommentera nu
HTC lanserar nya Androidmobiler - Teknik, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17