Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Honor 7

Lyxig budgetmobil

Få mobiler lyckas vara billiga men kännas dyra i handen. Honor 7 kommer ganska nära och mycket beror på ett materialbyte.

Jämför priser på Honor 7 här.

Huawei har ett eget märke för ungdomar och folk med tajt budget. Honor heter det och precis som med Huaweis egna mobiler har det fått ett rejält lyft i finishen.

Huawei-Honor-7_trio

Metalliskt
Metall-hajpen i mobilvärlden är visserligen överdriven, men när vi håller Honor 7 i handen har den trots allt lite mer auktoritet än sin föregångare. Den är inte lika polerad som moderbolaget Huaweis Mate S, men den kostar å andra sidan mycket mer.

Honor 7 är relativt tjock och tung för sin skärmstorlek men som tur är ryms det också ett riktigt kraftfullt batteri. På grund av den helgjutna konstruktionen kan batteriet inte bytas ut men däremot finns det fortfarande en lucka för minneskort, alternativt ett extra simkort för den som föredrar det.

Annons
Huawei-Honor-7-fyrling

Kompetent kamera
På baksidan sitter en fingeravtrycksläsare som låser upp mobilen utan att vi behöver trycka på strömknappen först. Strax ovanför putar kameran ut och förvånansvärt nog är det en 20-megapixlare från Sony – oväntat i en budgetmobil!

Kameran visar sig vara ganska kompetent, med särskilt bra resultat vid extrema närbilder. Skärpan är god och bilden kontrastrik. I vidare bilder, särskilt utomhus, tenderar de ljusare partierna att bli utfrätta och Honor 7 exponerar inte lika balanserat som (den betydligt dyrare) Samsung Galaxy S6.

Skärmen är en full hd-variant på 5,2 tum – generöst för prisklassen och precis stort nog utan att bli groteskt. Skärpan är god och färgerna balanserade. Den är inte lika snärtig som ovan nämnda Galaxy S6, men den är å andra sidan lite överdriven.

Ljudet är godkänt och låter ungefär lika burkigt som alla andra mobiler, men maxvolymen hade gärna fått vara högre. Det är trots allt en mobil som vänder sig främst till unga och på en stökig buss kommer ingen höra Youtube-klippet ordentligt.

Märks det aldrig att Honor 7 är en budgetmobil? Jodå, prestandan är inte jättehög och under till exempel tyngre mobilspelande kan det hacka lite. Men trots det får vi massor för pengarna här. En rekommendation är given.

Läs även: Topptestade smartphones

Sony Xperia Z5 Compact – Muskelberg i miniformat
Huawei Mate S – En värdig uppföljare
Samsung Galaxy S6 / S6 Edge – Tillbaka på toppen
Huawei P8 – Den första fullträffen
LG G4 – Läcker kameramobil i toppklass

Nyckelfakta
 • Skärm: 5,2”, 1920 x 1080 px
 • Processor: Hisilicon Kirin 935 2,2 GHz, 8-core
 • Kamera: 20/8 Megapixel
 • OS: Android 5
 • Lagring: 16 GB (+sd-kort)
 • Mått: 143 x 72 x 9 mm
 • Vikt: 157 g
Dagens bästa priser på Pricerunner
 • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Honor 7

Få mobiler lyckas vara billiga men kännas dyra i handen. Honor 7 kommer ganska nära och mycket beror på ett materialbyte.


4
Vi diggar
 • Prisvärd
 • Bra byggkvalitet
 • Fingeravtrycksläsare
 • Kraftfullt batteri
Vi dissar
 • Grafikprestandan bara godkänd
Visa kommentarer / Kommentera nu
Honor 7 - Lyxig budgetmobil
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17