Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Högtflygande Ipod-högtalare

Bowers & Wilkins Zeppelin Air

Bowers & Wilkins lyxiga Zeppelinare har hängt med i några år och bland hippa audiofiler har den blivit en lika självklar statussymbol som den senaste i-prylen.

Till det yttre har det inte hänt särskilt mycket inför dess senaste uppdatering, men som namnet antyder är det i luften det händer – Zeppelin Air har nämligen stöd för Apples trådlösa gränssnitt Airplay.

Läckert formspråk
Det är svårt att inte falla för det yttre. Den ikoniska cylinderformen skvallrar om en bred ljudbild med stor spridning. Reglagen är få och avsaknaden av display ger ett minimalistiskt intryck. Med en Ipod förtöjd i den tydligt accentuerade dockan hamnar spelarens display i fokus, som sig bör.

Airplay levererar
Apples Airplay möjliggör trådlåst strömmande från såväl dator som Ipod via nätverket. Personligen föredrar jag den typen av anslutning framför Bluetooth-varianten förutsatt att de olika komponenterna är kompatibla med varandra. Att ansluta Zeppelin till nätverket är lite krångligt eftersom man först måste koppla den till datorn via den medföljande nätverkskabeln.

Låter som den kostar
Med prislapp på över 5000 kronor förväntar man sig ett fantastiskt ljud, och visst levererar Zeppelin Air. Efter att ha testat olika placeringar fyller den upp rummet med tung bas och behaglig diskant. Ljudet känns väldigt rent och på höga volymer lär den bli festens stjärna. Personligen saknar jag det utomjordiska trycket från Philips snarlika produkt Fidelio, men det är snarare en fråga om tycke och smak.

Annons

Vill man ha en trådlös lösning som fungerar klanderfritt med Apples produkter, ett riktigt bra ljud och en snyggt designad produkt är Bowers & Wilkins Zeppelin Air det självklara valet.

Specifikationer
  • Effekt: 4 x 25 W
  • Subwoofer: 1 x 50 W
  • Frekvensomfång: 36-42 000 Hz
  • Anslutningar: kompositvideo, aux-in, usb, Apple Airplay
  • Vikt: 6,3 kg
Köp på

Högtflygande Ipod-högtalare

Bowers & Wilkins lyxiga Zeppelinare har hängt med i några år och bland hippa audiofiler har den blivit en lika självklar statussymbol som den senaste i-prylen.


4
Vi diggar
  • Stilren design
  • Fantastiskt ljud
  • Lättanvänd
Vi dissar
  • I dyraste laget
  • Ser bäst ut med en Ipod ansluten
Visa kommentarer / Kommentera nu
Högtflygande Ipod-högtalare - Bowers & Wilkins Zeppelin Air
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17