Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Harman Kardon SB30

Elegant hemmabioupplevelse som imponerar

Den som vill ha fetare ljud till sin nya platt-tv har en mängd av olika varianter att välja mellan. Ett smidigt alternativ är den så kallade ljudlimpan – och en av de allra bästa kommer från Harman Kardon.

Om du frågar en självutnämnd expert kommer hen med största sannolikhet säga att du behöver minst fem högtalare och en baslåda för att få en tv-upplevelse värd namnet, men sanningen är att du inte alls behöver dra trassliga sladdar i hela vardagsrummet. Placera Harman Kardons ljudlimpa SB 30 under tv:n och vips har du en komplett ljudanläggning som ger sina uppstyckade konkurrenter en rejäl fajt.

Harman Kardon SB30_2

Få anslutningsmöjligheter
Nja, riktigt så enkelt är det inte. Du har nämligen en baslåda också, men eftersom den är trådlös lär den inte bli något problem för dig. Ska man klaga på någonting när det kommer till installationen så är det avsaknaden av hdmi-ingångar. En analog, en digital och en optisk är åt helskotta för lite. Om man har några spelkonsoler, digitalbox och bluray-spelare måste man med andra ord gå fram och byta sladd titt som tätt. Förmodligen tycker Harman att vi ska koppla allting genom våra supermoderna tv-apparater, men den lösningen fungerar inte för alla.

Harman-Kardon-SB30_1

Stort och snyggt ljud
När vi ser på film vill vi gärna bli omfamnade av ljudet så att vi vaggas in i illusionen av att vara mitt i händelsernas centrum. Ljudlimpan har en naturlig begränsning, men skillnaden gentemot ett riktigt surroundsystem är mindre än man kan tro.

Den intrikata tekniken Harman Wave använder 13 omvandlare och 11 förstärkarkanaler för att pumpa ut ett riktigt skönt ljud med bra spridning. Under testet kommer jag flera gånger på mig själv med att kontrollera så att det verkligen är den smärta högtalaren som ger ifrån sig allt ljud. Tal och ljuv musik låter lika bra som feta explosioner och ångestvrål. Det ska dock sägas att SB 30 lämpar sig sämre för traditionellt musiklyssnande.

Annons

Det största problemet med Harman Kardon SB 30 är egentligen priset. Visst är ljudet bra och visst är det skönt att slippa högtalarkablar, men för 7000 kronor är det svårt att misslyckas oavsett vad man väljer för konfiguration.

Nyckelfakta
 • Modell: SB 30
 • Antal högtalare: 13
 • Bas: 8 tum
 • Frekvensomfång: 40 – 20 000 Hz
 • Effekt subwoofer: 200 watt
 • Mått: 1160 x 100 x 80
 • Vikt: 12.5 Kg
Dagens bästa priser på Pricerunner
 • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Harman Kardon SB30

Den som vill ha fetare ljud till sin nya platt-tv har en mängd av olika varianter att välja mellan. Ett smidigt alternativ är den så kallade ljudlimpan – och en av de allra bästa kommer från Harman Kardon.


4
Vi diggar
 • Bra ljud
 • Snygg design
Vi dissar
 • Få ingångar
 • Priset
Visa kommentarer / Kommentera nu
Harman Kardon SB30 - Elegant hemmabioupplevelse som imponerar
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17