Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Guide: 2-i-1-datorer

Den nya tidens dator

Behöver du en dator? Och en surfplatta? Köp något helt annat. Med en 2-i-1-dator får du båda funktionerna i samma maskin. Här kan du lära dig mer om vad 2-i-1 innebär och hur du kan ha nytta av en.

En ny sorts dator
Sedan Windows 8 lanserades har en ny produktkategori vuxit fram: 2-i-1-datorn, där skärmen kan tas av eller vikas runt när du behöver en surfplatta. Och med den senaste generationen Intel-processorer får du dessutom mer kraft och längre drifttid än någonsin tidigare. De nya Intel M-processorna ger dessutom mångdubbelt högre grafikprestanda. Det gör att du inte längre behöver kompromissa med varken kraft, bärbarhet eller drifttid.

Microsoft-Surface-Pro-3
Microsoft Surface 3

Varför 2-i-1?
Det finns flera starka skäl att satsa på 2-i-1. Ett är priset – med en 2-i-1-dator får du två maskiner till priset av en. De billigaste börjar på samma pris som en bättre surfplatta.

Det kanske viktigaste argumentet är smidigheten. När du ska ut och resa slipper du ha två enheter med dig, vilket sparar plats i väskan. Även om du mest använder din 2-i-1 som surfplatta, har du möjligheten att koppla på tangentbordet om det behövs. Använder du den som laptop men vill läsa ett långt dokument – ta av skärmen.

Vadå 2-i-1?
En 2-i-1-dator kan se ut på många sätt – som en ultrabook, som en laptop med löstagbar skärm och som en dator med någon slags skjutmekanism. Modellerna med löstagbar skärm är absolut vanligast och finns från 4000 kronor. Vill du jobba mycket, ska du titta på en med större skärm. Den har bekvämare tangentbord och mer skärmyta. Är platt-funktionen viktigare, titta på en mindre modell, gärna med så hög upplösning som möjligt och låg vikt.

Annons
ASUS-Transformer-Book-T200-_side
Asus Transformer Book T200

Intel under huven

  • Den nya generationen Intel-processorer är väldigt kraftfulla och ger dig prestanda som inte tidigare varit möjlig i en tunn dator.
  • De nya processorerna är mer energieffektiva än någonsin – flera modeller har batteritider på långt över 10 timmar.
  • Intels M-serie finns också utan fläktar, vilket ger en dator som är helt tyst!

Flexibiliteten i nya Windows
Med Windows 8.1 har du ett kraftfullt operativsystem med två personligheter. Det moderna formspråket med levande paneler är perfekt när du använder en platta. Funktioner som skärmdelning och multitasking är lätt åtkomliga. Vill du ha det klassiska Windows-utseendet är det bara ett knapptryck bort.

hp-pavilion-13-x360
HP Pavilion 13 X360

Läs även: Våra senaste tester av 2-i-1-datorer

Lenovo Yoga Pro 3
Microsoft Surface 3 – Imponerande hybrid
Asus Transformer Book T200
HP Pavilion 13 X360

Visa kommentarer / Kommentera nu
Guide: 2-i-1-datorer - Den nya tidens dator Teknik, Bäst i test, Guider
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17