Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Google I/O 2016

Google-mässan bjöd på vr, Android 7 och tv-nyheter

Google kör sin egen teknikmässa Google I/O, där alla stora nyheter visas upp. Årets upplaga är just avslutad och vi fick gott om häftiga nyheter.

Daydream

Google Daydream var en av de största nyheterna under I/O. Det är Googles nya, stora satsning på virtual reality, som bygger vidare på budgetlösningen Cardboard. Cardboard gjorde att vem som helst kunde bygga ihop ett billigt vr-headset av wellpapp och köra enkla applikationer, om än med dålig kvalitet.

Daydream blir något helt annat, där Google kombinerar djup integrering i Android med höga krav på hårdvara. I grunden är Daydream ett läge i Android N, som ska ge en riktigt bra vr-upplevelse utan illamående.

Daydream-headset kommer också att släppas, där mobilen fortfarande används som skärm. Många av de stora tillverkarna kommer att släppa såna Daydream-certifierade mobiler under kommande år och det kommer att handla om modeller i yttersta premiumsegmentet.

google daydream

Google Home

Google Home är en robot med en artificiell intelligens-mjukvara kallad Assistant. Produkten är gjord för hemmet och påminner en del om Amazons satsning Echo. Tack vare mikrofon och högtalare ska Google Assistant kunna svara på direkta frågor och tilltal.

Annons

Home har självklart integrering med andra smarta prylar och ska kunna fungera som ett slags nav till olika prylar i ditt hem. Självklart plockar den in data från Google-tjänster som Gmail också, så ju fler sådana du använder desto mer användbar lär Home bli.

Google Home släpps ”senare under 2016”.

googlehome

Android N

Google passade också på att visa upp ett smakprov på nya Android som har kodnamnet Android N. Android N kommmer att få en rad nyheter på säkerhetsområdet, bland annat bättre kryptering och smidigare uppdateringar.

Stöd för virtual reality kommer att vara inbyggt i och med en plattform som Google kallar för Daydream.

Android N får också uppdaterat utseende, något som främst kommer att märkas på hur ikoner, fönster och senast använda appar ser ut och behandlas.

Android N

Läs även
Test: Samsung Galaxy S7/S7 Edge
Test: Huawei P9
Test: LG G5
Test: Huawei Nexus 6p
Test: Sony Xperia Z5 Premium
Test: Sony Xperia Z5 Compact
Test: Iphone 6s

Visa kommentarer / Kommentera nu
Google I/O 2016 - Google-mässan bjöd på vr, Android 7 och tv-nyheter Teknik, Dator, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17