Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Första sommaren med TiVo

När vädret sviker

Sedan lanseringen förra hösten har Com Hems smarta digitalbox TiVo gett oss otaliga timmar underhållning. När vi går in i vår första sommar tillsammans med den nya tekniken får vi upp ögonen för nya, semesterkompatibla användningsområden.

På sommaren ska man inte sitta inne framför tv:n, brukar det heta. Men handen på hjärtat är den svenska sommaren så mycket mer än sand mellan tår och saltstänkta vindar. När åskan mullrar och det ljumna sommarregnet vräker ner utanför fönstret är det få saker som går upp mot att kura ihop sig framför en riktigt bra film.

tivo_platta

Framtiden är här

Förr kånkande vi iväg tjock-tv:n till sommarstugan eller husvagnen, och om vi vinklade antennen rätt kunde vi med lite tur få in ettan, tvåan eller fyran. Men den tiden är sedan länge förbi, och med TiVo tar vi ytterligare ett steg in i framtiden.

Har du sett tv-reklamen så vet du att TiVo är en avancerad digitalbox med extrafunktioner i form av appar, streaming- och inspelningsmöjligheter. Tanken är att samla allt innehåll under ett och samma tak för att det ska bli så enkelt som möjligt. Förutom vanliga tv-kanaler finns det play-tjänster, hyrfilmsbutiker och olika appar. Däribland Netflix och brittiska Cirkus.

Annons

Ta med boxen till sommarstugan?

För att komma åt alla TiVos funktioner i sommarstugan krävs det att du har bredband och Com Hem-uttag. Det är det kanske inte alla som har, men det går alldeles utmärkt att ansluta den ouppkopplade boxen och titta ikapp allt som spelats in under året.

Efter månader av flitigt användande har åtminstone vi hundratals tv-program och filmer lagrade på den stora hårddisken. Dels har vi alla tv-serieinspelningar och önskelistor baserade på regissörer och skådespelare – dels har vi det digra arkivet av rekommendationer som boxen har spelat in efter att ha analyserat vår smak.

tivoToGo

TiVoToGo på resande fot

I en tid då var och varannan människa äger en smarttelefon eller en surfplatta kan man faktiskt ställa sig frågande till om man behöver en tv överhuvudtaget. Med appen TiVoToGo installerad på din bärbara enhet bär du alltid med dig filmbutiken, play-tjänsterna och ett stort antal tv-kanaler. I dagarna lanserade Com Hem hela 27 nya kanaler i TiVoToGo, och har du det största paketet TiVo Max kan du nu ta med dig 83 av 84 kanaler (den sista kommer in inom kort), var du än är. Com Hem är idag den enda operatören på marknaden, förutom Viasat själva, där du kan ta del av hela Viasats utbud genom en tv-app, inklusive alla sport- och filmkanaler om du abonnerar på dem.

För att det inte ska bli osämja inom familjen kan upp till fem mobiler, surfplattor eller datorer vara anslutna till samma abonnemang. Eftersom man kan titta på två av dem samtidigt kan en familjemedlem sitta i husvagnen och titta medan en annan ligger på stranden.

tivo_mitttivp

Spela in på distans

Oavsett om du hinner titta på tv under semestern eller inte fungerar TiVoToGo som en länk mellan dig och boxen som står där hemma. Med TiVoToGo-appen som finns för IOS och Android kan du överblicka tv-tablån, schemalägga inspelningar och hantera lagringsutrymmet – var du än är. Med andra ord kan du låta TiVo göra jobbet medan du tryggt lutar dig tillbaka i sommarvärmen, tryggt försäkrad om att du inte kommer att missa ett ögonblick.

Mer om TiVo
En månad med TiVo – Vi har testat!
En enklare vardag med TiVo – Resan fortsätter
TiVo fixar underhållningen – Vi välkomnar Netflix

Visa kommentarer / Kommentera nu
Första sommaren med TiVo - När vädret sviker Teknik, Feature, Guider
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17