Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

En självlysande manet under skrivbordet

Harman Kardon Soundsticks III

Högtalarfötterna är svarta istället för gråa och subwoofern lyser vitt istället för blått, men det mesta är sig likt när Harman Kardon lanserar den tredje generationens ljudpinnar.

Liksom föregångaren presterar Harman Kardons 2.1-system riktigt bra vare sig man kollar på film, lyssnar på musik eller spelar spel. Om man prompt ska köpa en datorhögtalare under 2000 kronor är det inte mycket att orda om. Det är mycket ljud för pengarna och det låter alldeles förträffligt.

De åtta 1-tumselementen i stickorna täcker ett stort frekvensområde medan subwoofern levererar en enastående tyngd. I och med att subwooferns 6-tumselementet på 20 watt är riktat mot golvet blir lådan inte lika beroende av placering som den hade varit om ljudet hade riktats åt sidan. Sattelithögtalarna går att vinkla för bästa ljud och med hjälp av smarta touchknappar kan jag justera volymen med en fjäderlätt fingertopp. Möjligen hade jag kunnat önska mig någon form av volymindikator, men det är inte hela världen.

Varning för ryggskott

Även solen har sina fläckar och i Harman Kardons fall är dess största brist att det inte går att stänga av systemet på ett enkelt sätt. Jag kan leva med att behöva justera basen på lådan, men att jag måste brottas med dammråttor för att stänga av det stämningsfulla ljuset är inte lika angenämt. Jag vet inte hur många gånger jag har släckt sänglampan bara för att upptäcka att maneten under skrivbordet fortfarande lyser upp halva rummet. Men tanken är kanske att man ska ha den påslagen jämt, som en ständig påminnelse om att man har investerat i ett förbaskat bra ljudsystem.

Specifikationer
  • Svarsbandbredd 44 - 20000 Hz 2 x satellithögtalare - 10 Watt, 1 x bashögtalare - 20 Watt
  • Vikt 2,4 kg
  • Ingång 3.5-millimeter

En självlysande manet under skrivbordet

Högtalarfötterna är svarta istället för gråa och subwoofern lyser vitt istället för blått, men det mesta är sig likt när Harman Kardon lanserar den tredje generationens ljudpinnar.


4
Vi diggar
  • Snygg design Låter bra
Vi dissar
  • Svår att stänga av Ingen volymindikator
Visa kommentarer / Kommentera nu
En självlysande manet under skrivbordet - Harman Kardon Soundsticks III
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17