Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

En månad med TiVo

Vi har testat!

Den 7 oktober lanserade Com Hem sin TiVo-tjänst här i Sverige. Vi på Digital Life har fått möjlighet att testa tjänsten och här följer våra intryck efter vår första månad med nästa generationens digital-tv.

Vid det här laget har du säkert noterat att Com Hem har lanserat TiVo i Sverige, men vad är TiVo och är det någonting för dig? Efter en månads användande ger vi oss på att försöka reda ut begreppen.

TiVo kan i det närmaste beskrivas som digitalbox med extrafunktioner i form av appar, streaming- och inspelningsmöjligheter. Du kan spela in tre program samtidigt och gränssnittet kan styras från din smarttelefon eller surfplatta. Maxpaketet ger oss 79 tv-kanaler, 16 playkanaler samt tillgång till appen TiVoToGo som för närvarande kan streama 47 av dina 79 kanaler var du än är i Sverige. Du kan välja mellan fyra olika kanalpaket som sträcker sig från 149 kronor till 439 kronor i månaden. Just nu har Com Hem ett erbjudande där man får prova på TiVo Max i 3 månader för priset för TiVo Mellan , det vill säga 279 kronor.

Listar ut vad du vill se

Möjligheten att spela in program på sin digitalbox har funnits sedan urminnes tider, men det som gör TiVo unik är att den även kommer med personliga tips och spelar in program som den tror att du vill se. På fjärrkontrollen sitter en knapp för ”tumme upp” och en för ”tumme ner” och genom att betygsätta programmen förbättrar du förslagen successivt.

Annons

Till en början känns erbjudandena ganska lösryckta, men ju mer TiVo lärde känna våra intressen desto bättre blev det. Om du är öppensinnad och har hyfsat bred smak är det ett riktigt bra komplement, och det är definitivt värt att kolla in listan med jämna mellanrum.

Generöst med lagringsutrymme

Inspelade program tar plats, men som tur är sitter det en väl tilltagen hårddisk på 1 terabyte i enheten. Efter bara en månads användande har vi över 300 långfilmer och serieavsnitt inspelade – och vi har fortfarande 20 procent av utrymmet kvar. Det ska också påpekas att vi, i studiesyfte, har spelat in precis allting som verkar ens lite intressant, och att vi bara har tittat på några ynka procent av allt material.

tivo_spelare

Serieinspelning och önskelistor

En funktion som vi verkligen tycker om är möjligheten att per automatik spela in alla avsnitt i en tv-serie – en glad nyhet för alla som föredrar att streckkolla hela säsonger. En annan finess är att du snart (i december, säger Com Hem) kommer att kunna titta på Netflix direkt i din tv genom en app i TiVo, allt Netflix-innehåll blir också integrerat i sökresultaten.

En annan kul funktion är den så kallade Önskelistan. Vi inledde testperioden med att skriva in våra favoritregissörer, några skådespelare och några väl valda nyckelord, och mycket riktigt började det efterhand dyka upp saker på inspelningslistan som matchade vår profil.

tivo_ipad

Full kontroll, hela tiden

Fjärrkontroller i all ära. Vill man ta sitt användande till nästa nivå är det appar som gäller. Appen TiVoToGo förvandlar din smarttelefon eller surfplatta till en beröringskänslig fjärrkontroll, men det är först när du lämnar hemmet som TiVoToGo kommer till sin fulla rätt. Genom appen kan du schemalägga dina inspelningar, använda play-tjänster och till och med titta på ett rejält antal kanaler. Och här verkar Com Hem ha ambitioner. Bara sedan vi började testa tjänsten i början av oktober har de lagt till kring 20 kanaler. Det enda vi saknar är möjligheten att titta på inspelat material direkt i appen.

Fortsättning följer…

tivo_house

Erbjudande: TiVo Max för priset av Mellan
Just nu har Com Hem ett erbjudande som låter dig prova på TiVo Max till priset av TiVo Mellan i tre månader. För 279 kronor i månaden får du bland annat 79 tv-kanaler, 16 playkanaler samt tillgång till appen TiVoToGo som för närvarande kan streama 47 av dina 79 kanaler var du än är i Sverige.

Från 279 kr/mån i 3 mån.

Mer om TiVo
En enklare vardag med TiVo – Resan fortsätter
TiVo fixar underhållningen – Vi välkomnar Netflix
Första sommaren med TiVo – När vädret sviker

Visa kommentarer / Kommentera nu
En månad med TiVo - Vi har testat! Teknik, Feature, Tester
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17