Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

En enklare vardag med TiVo

Resan fortsätter

Ny månad – nya TiVo-intryck. Förra gången berättade vi om våra första veckor tillsammans med den supersmarta digitalboxen TiVo och sedan dess har det hänt en hel del. Nya programrekommendationer har vidgat våra vyer och appen TiVoToGo har visat sig vara mer användbar än vad vi någonsin hade kunnat ana.

Visst är det märkligt hur nya teknikprylar snabbt blir en del av vardagen? När vi köper en ny mobiltelefon är den vrålhäftig i några dagar, och sedan glömmer vi nästan bort att den finns där, sömlöst interagerad i allt vi gör som en förlängning av oss själva.

På samma sätt har Com Hems nya TiVo-tjänst, efter ytterligare en månads användande, blivit en självklar del av vår vardag.

tivo_sammankopplat

Ett smörgåsbord av underhållning

Enkla funktioner som att kunna pausa mitt i ett tv-program eller snabbspola förbi reklamen har snabbt blivit någonting vi tar för givet – men det är inte mindre lyxigt för det. Likaså att alltid ha ett uppdukat smörgåsbord av underhållning under ”Mitt TiVo” när man kommer hem efter en lång dag på jobbet. Att kunna gå in i tv-guiden och starta om program? Klockrent!

Annons
tivo_ipad

Träffar ofta mitt i prick

Det har även blivit en självklarhet att med jämna mellanrum besöka fliken med rekommendationer för att se vad för kul tv-program boxen har spelat in åt oss. I takt med att vi har fortsatt recensera innehåll med Tumme Upp och Tumme Ned liksom lägga till nya önskelistor har boxen lärt känna oss så bra att det nästan är kusligt.

Det enda vi saknar är möjligheten att ha flera användarprofiler på samma box, så att varje familjemedlem kan få egna tips och rekommendationer.

tivo_mitt-tivo

Lätt att överblicka

TiVo känns för övrigt som klippt och skuren för den stora familjen. Inte minst för att appen TiVoToGo öppnar dörrar för en flexiblare tv-upplevelse. Att kunna bläddra i tv-tablån samtidigt som ett program visas på tv:n är väldigt smidigt, och eftersom det inte finns något tråkigare än att sitta bredvid någon som zappar är det en vinst för alla inblandade. Att när som helst och var som helst kunna schemalägga inspelningar, söka efter nya guldkorn och planera tv-kvällar är oerhört bekvämt.

tivo_iphone

Underhållning var du än är

Inte nog med att appen förvandlar din smarttelefon eller din surfplatta till en fjärrkontroll – du kan även ta själva tittandet till din mobila enhet. Med TiVoToGo installerad bär du alltid med dig filmbutiken, play-tjänsterna och ett stort antal tv-kanaler. I dagsläget är det 48 av de 79 kanalerna som kan streamas, och Com Hem jobbar för att de ska bli fler. Filmer som hyrs på TiVo-boxen kan ses på mobilen eller surfplattan i två dagar, och ett urval av program kan startas om upp till sju dagar från att de sänts.

För att det inte ska bli en dragkamp inom familjen kan upp till fem mobiler, surfplattor eller datorer vara anslutna till samma abonnemang. Eftersom man kan titta på två av dem samtidigt kan en familjemedlem sitta hemma framför tv:n och titta, medan en annan sitter på bussen och en tredje på caféet.

Det senase tillskottet till Com Hems utbud av Play-tjänster är brittiska Cirkus, en guldgruva för den som gillar serier som Sherlock, Whitechapel och Morden i Midsomer. Andra nyheter är att TiVoToGo ska släppas för Android och att Netflix ska komma in i tjänsten under månaden. Vi hoppas att Com Hem håller sina tidsplaner och att vi har mycket nytt att rapportera om i nästa nummer!

9934780845_24e6b6c921_z

Erbjudande: Prova på TiVo

Just nu erbjuder Com Hem det största paketet TiVo Max för 279 kr/mån de 3 första månaderna. Ord pris 439 kr/mån. Du kan inom 3 månader byta till TiVo Mellan eller TiVo Plus. Lån av TiVo-box 0 kr/mån. Aktiveringsavgift vid 12 månaders bindningstid 499 kr, vid 24 månaders bindningstid 99 kr.

Mer om TiVo
En månad med TiVo – Vi har testat
TiVo fixar underhållningen – Vi välkomnar Netflix
Första sommaren med TiVo – När vädret sviker

Visa kommentarer / Kommentera nu
En enklare vardag med TiVo - Resan fortsätter Teknik, Feature, Ljud & Bild
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17