Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Prisvärt och välljudande

Dynavoice Magic F-7 EX

Den prisade Magic F-6 EX har fått ett storasyskon, och med tanke på hur mycket vi tyckte om föregångaren är förväntningarna minst sagt höga.

I vanlig ordning har man satsat på att plocka ihop en löjligt prisvärd golvhögtalare av hifi-karaktär som sopar matta med det allra mesta i prisklassen. Efter att ha levt med högtalarna i några veckor och testat dem i några olika konfigurationer kan jag inte säga annat än att Dynavoice har lyckats igen.

Mer av det goda

Nyheter sedan den föregående modellen Magic F-6 EX är att kabinettet är något högre och att lådan har fått ett extra baselement. Annars är det mesta sig likt.

Själva bygget går det absolut inte att klaga på. De blanka lådorna finns i svart och vitt och går bra ihop med de silverfärgade högtalarelementen som gömmer sig bakom högtalarskyddet.

På framsidan hittar vi två basar på 6,5 tum, en mellanregister på 5,25 tum och en diskant. På baksidan hittar vi, förutom de guldpläterade kontakterna, tre basreflexrör. Ett där uppe och två där nere. Rören går naturligtvis att plugga igen om man vill ha större kontroll över basen, men själv låter jag dem vara.

Annons

Kristallklart ljud

Med en prislapp runt 2000 kronor pratar vi fortfarande om budgethögtalare – men oj vad bra det låter. Möjligen hade jag kunnat önska mig mer tryck i basen när jag gör om mitt vardagsrum till ett dansgolv, men nio kvällar av tio njuter jag av det rena och klara ljudet.

En stor fördel med Dynavoice Magic F-7 EX är att de är väldigt lättdrivna. Jag trodde verkligen inte att min budgetförstärkare från Yamaha skulle kunna driva dem som fronthögtalare i en 5.1-konfiguration med det var inga som helst problem.

Dynavoice Magic F-7 EX är en stabil högtalare som hade imponerat även om den hade kostat några tusenlappar mer och det är ett bra betyg. Men låter den 500 kronor bättre än sin föregångare? Det är jag inte lika säker på…

Specifikationer
 • Lådkonstruktion 3 x basreflex bakåt (en dämpad från start), extra fin Guldplätterad terminal
 • Bestyckning 1-tums Superaudio-Diskant, 5,25-tums mellanregister, 2 x 6,5-tums basar
 • Impedance 4-8 Ohm
 • Frekvensområde 28-32 000 Hz (- 3 dB)
 • Känslighet 92 dB
 • Max Effekt 150 W
 • Storlek (H x B x D) 1082 x 199 x 291 mm (utan galler och spikes)
 • Vikt 16,9 kg / styck
Dagens bästa priser på Pricerunner
 • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner
Köp på

Prisvärt och välljudande

Den prisade Magic F-6 EX har fått ett storasyskon, och med tanke på hur mycket vi tyckte om föregångaren är förväntningarna minst sagt höga.


4
Vi diggar
 • Det fantastiska priset Det rena ljudet
Vi dissar
 • Det hade kunnat vara mer tryck i basen
Visa kommentarer / Kommentera nu
Prisvärt och välljudande - Dynavoice Magic F-7 EX
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17