Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Nästan för bra för att vara sant

Dynavoice Magic F-6 EX

Svenska Dynavoice fick oss bokstavligen att tappa hakan! Med fem högtalare för 2 500 kronor tänkte vi inte låta oss bli lurade av den snygga pianolacken. Vi kunde inte haft mer fel.

Fynda.se är exklusiv återförsäljare av Dynavoice och de plockade ihop ett komplett hembiopaket bestående av Dynavoice Magic F-6 EX-högtalare, en Proson-subwoofer och förstärkare från Yamaha.

Vi måste fokusera på högtalarna – som levererar en för prisklassen häpnadsväckande, nästan osannolikt, välbalanserad ljudbild. Fronthögtalarna kostar 1500 kronor och man får minst tredubbla den summan för att hitta en motsvarighet. Högtalarnas enda brist ligger i basen när vi spelar modern dansmusik då vi saknar den snärtiga kicken. Diskanten kändes lite skrikig, men det löste vi lätt genom att ändra i inställningarna på förstärkaren, då vi misstänkte att den färgade ljudet lite grand.

Yamahas 5.1-förstärkare är rik på både analoga och digitala ingångar, däremot upplever vi den som lite väl krånglig och som nybörjare kan det vara en bra idé att välja en enklare förstärkare. På framsidan finns audio/video-utgångar samt en usb-port för snabb inkoppling.

Vi hade hoppats på att subwoofern skulle komplettera golvhögtalarna där de brister i basen, men det är bättre att ha den avstängd när man lyssnar på musik. Däremot gör den sitt jobb och man känner att det mullrar i soffryggen när man ser på film.

Annons

Magiskt!

Vi har fortfarande svårt att tro våra öron, särskilt när högtalare till det dubbla priset låter hälften så bra. Dynavoice F-6 EX klarar både film och musik galant. Är man inte beredd att lägga ett femsiffrigt belopp på högtalare borde man lyssna på Dynavoice. Det kan spara dig flera tusenlappar.

Specifikationer
  • Förstärkare Yamaha RX-V463 5 x 105 Watt, hdmi (2 in/1 ut)
  • Högtalare Dynavoice F-6 EX 2 x fronthögtalare, 2 x surround och 1 x center
  • Aktiv subwoofer Proson Rumle R-8 uteffekt 125 watt (8-tum)
  • PROS 6995 kr
Köp på

Nästan för bra för att vara sant

Svenska Dynavoice fick oss bokstavligen att tappa hakan! Med fem högtalare för 2 500 kronor tänkte vi inte låta oss bli lurade av den snygga pianolacken. Vi kunde inte haft mer fel.


4
Vi diggar
  • Ljudet Designen Priset
Vi dissar
  • Basen DVD-spelare ingår inte
Visa kommentarer / Kommentera nu
Nästan för bra för att vara sant - Dynavoice Magic F-6 EX
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17