Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Creative Soundblaster Free

Smart och prisvärd sommarhögtalare

Creative hittar en bra balans med sin nya högtalare. Free låter bra, är smart designad och kostar lagom mycket.

Creative är inte rädda för att spejsa till sina högtalare. De senaste åren har de släppt allt från snurrande svarta torn till trekantiga limpor, ofta med smart design och ibland med bra ljud.

Soundblaster Free är en ganska konservativ bluetooth-högtalare i samma format som Jawbone Jambox, JBL Flip och andra populära modeller, det vill säga en rörformad sak som ryms i en vanlig väska.

Creative-Soundblaster-Free

Tål stänk
Bakpå hittar vi bland annat en passiv radiator för starkare bas och en lucka under vilken det döljer sig två kontakter – line in och usb-laddning – samt en micro sd-lucka. Luckan är antagligen till för att skydda mot vattenstänk och vi hoppas att den inte blir slapp och glapp med tiden.

Snabbknappar reglerar samtal och play/pause men de senare kommer antagligen få att använda – allt sånt är smidigare att sköta via mobilen. En knapp märkt loud ger någon form av ”boost” i ljudet, men inte till det bättre.

Annons
Creative-Soundblaster-Free_bicykle

Kraft i ljudet
Ljudet från Free är annars riktigt bra för priset (runt tusenlappen). Högtalaren spelar högt och rent ända till de sista procenten i volym men under normala omständigheter behöver vi aldrig höja så mycket. För musiklyssning och podradio ute på filten är det fullt tillräckligt och basen är så fyllig som man rimligen kan begära från en högtalare av den här storleken. Batteritiden beror på hur högt man spelar, men specade 10 timmar är fullt godkänt.

Soundblaster Free är en snygg och lätt högtalare som låter ungefär så bra som man kan begära. Några av knapparna hade vi gärna sluppit men för 1000 kronor är det svårt att klaga.

Nyckelfakta
  • Batteritid: 10 timmar
  • Mått: 190 x 45 mm
  • Vikt: 300 gram
  • Finesser: Högtalartelefon, stänkskydd ipx4, kortläsare

Creative Soundblaster Free

Creative hittar en bra balans med sin nya högtalare. Free låter bra, är smart designad och kostar lagom mycket.


4
Vi diggar
  • Lätt
  • Spelar högt
Vi dissar
  • Inga utmärkande finesser
  • Plastkonstruktion
Visa kommentarer / Kommentera nu
Creative Soundblaster Free - Smart och prisvärd sommarhögtalare
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17