Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

CES 2014-bloggen

Senaste nyheterna från världens största prylmässa!

Digital Life rapporterar live från prylmässan i Las Vegas.

Lenovo – färger och hög upplösning

Lenovo är mest kända för sina Thinkpad-datorer, som är lika pålitliga som fulsnygga. Man gör också färgglada, smäckrare maskiner och 2014 blir det ännu mer sånt. Under CES visar Lenovo upp nya datorer som ska vara både snabba och snygga.

Ideapad Y-serien är Lenovos högprestandadatorer. De uppdaterade modellerna kommer med en påkostad skärm på 14 eller 15,6 tum. Den större modellen ska även kunna fås med dubbel full hd-upplösning, eller 3840 x 2160 pixlar. Är färgbalansen bra kommer fotoentusiasterna säkert bli sugna. Lanseras i slutet av juni. Utgångspris 999 euro.

Annons
Lenovo-Y50

Z-serien är lite enklare multimediadatorer för de som vill ha det nyaste i en snygg förpackning. Förutom touchpad och display kan man nu även styra Z med röst och rörelser. Z-serien kommer i flera färger. Lanseras i slutet av maj. Utgångspris 599 euro.

Lenovo-Z40

C560 AIO är en integrerad bordsdator av Imac-typ. Den 23 tum stora skärmen har touch för att utnyttja Windows 8 maximalt, och Lenovo lovar fett ljud från de inbyggda högtalarna, med ljudteknik från Dolby. AIO har inbyggd tuner och kan därför också användas som en vanlig tv.  Lanseras i slutet av februari. Utgångspris 699 euro.

Razer Nabu

Ett tecken på att smarta klockor och armband är på tapeten är att ett företag som Razer, som till vardags arbetar med spelprylar, hoppar på tåget. På CES har de visat upp armbandet Nabu, som med hjälp av sina dubbla oled-skärmar, accelerometer och vibrationsmotor ska göra livet enklare för dess bärare.

Förutom att fungera som en genväg till din smarttelefon ska Nabu bland annat kunna analysera din sömn och väcka dig vid det optimala tillfället. Den kan även känna av när dina vänner är i närheten och upptäcka gemensamma bekanta.

Batteritiden uppges vara sju dagar.

Razer Nabu

Pebble Steel

Den smarta klockan Pebble, som gör livet lite enklare för den som inte orkar ta upp sin smarttelefon ur fickan när det plingar, har visats upp i ett nytt stålutförande. Pebble Steel är tillverkad i rostfritt stål med färgvalen borstad metall och mattsvart. Två armband, ett i läder och ett i metall, ingår i köpet.

Utöver de nya materialvalen har klockan blivit lite mindre och lite lättare, men det är verkligen marginellt. Klockan säljs via företagets hemsida till priset 249 dollar.

pebble steel family

Sony Xperia Z1 Compact – Värstingen krymper

2013 var året då Sony gav oss monsterstora mobiler. Nu krymper man formatet igen. Senaste nyheten från CES är en mindre variant av toppmodellen Z1.

Vad gör när man redan har en fantastisk mobil på marknaden? Man släpper nya färger, eller gör den större. Eller mindre, vilket många tillverkare verkar föredra.

sony xperia z1 front

Nu hoppar Sony på bussen och släpper en krympt version av sin toppmodell Z1. Istället för 5 tum är det nya formatet 4,3 tum i hd-upplösning. Till skillnad från de flesta andra tillverkare verkar Sony ha nöjt sig med att banta utsidan; hårdvaran är i stort sett oförändrad.

Displayen har visserligen fått upplösningen sänkt, men det är förståeligt eftersom den också är mindre. Android är fortfarande i version 4.3 men vi hoppas på en Kitkat-uppdatering under vårterminen.

Xperia Z1 Compact släpps i fyra färger: gul, rosa, svart och vit.

sony xperia z1 back

Nyckelfakta:
Skärm: 4,3”, 720 x 1280 px
Processor: 2,2 GHz Qualcomm Snapdragon 800
RAM: 2 GB
Batteri: 2300 mAh
Lagring: 16 GB (+sd-kort)
Kamera: 20 megapixel
Operativsystem: Android 4.3
Mått: 127 mm x 65 mm x 9 mm
Vikt: 137 g

Sony Core loggar livet
Kroppsnära IT verkar vara nästa stora grej, och en stor del utgörs av prylar som ska hjälpa oss att hålla koll på hälsan. En av de intressantaste prylarna från årets CES-mässa är Sonys Core – en pytteliten mojäng som du lägger i fickan eller sätter fast där det passar dig. Tillsammans med armbandet Smartband och mjukvaran Lifelog ska du kunna hålla koll på hur du mår både fysiskt och psykiskt. Prylen loggar alltifrån väderförhållande till vad du lyssnar på, hur du sover, hur du rör dig och vad du uppnår för träningsresultat.

Enligt Sonys ska Core lanseras till våren till priset 99 euro. Mer info utlovades på mobilmässan i Barcelona i februari.

sony smartband

Skönt ljud från LG
På mässan visar LG upp ljudlimpor, ljudplattor och hemmabiosystem i olika prisklasser. Gemensamt för dem alla är att man lagt lite extra fokus på designen. Årets färgtema utgörs av metallic, silver och grått.

Förra året såg vi mängder av nya ljudplattor, och trenden verkar inte avta. LG:s nya modeller Soundplate 540N och 440N har kompletterats med trådlös subbas för ökad tyngd.

LAB540

Om du hänger tv:n på väggen kan den klassiska ljudlimpan vara ett bättre alternativ. De nya modellerna har gemensam design, men är utformade för att passa olika tv-storlekar från 42 till 55 tum. Även ljudlimporna har fått sällskap av trådlösa subbasar och den dyraste varianten har stöd för högupplöst ljud. Samtliga har stöd för trådlös koppling till företagets tv-apparater och kan styras med hjälp av smarttelefonen.

lg NB5540

För den riktiga hemmabiofantasten är det surroundljud som gäller, och även på den fronten har LG mycket nytt. Värstingmodellen heter BH9540TWN och har en uteffekt på 1460 watt. Systemet är av 9.1-typ, vilket innebär att systemet kompletterats med fyra uppåtriktade högtalare för en fylligare ljudbild.

I dagsläget finns det inga priser, men samtliga modeller ska nå butik under första kvartalet 2014. Håll utkik efter tester här på digitallife.se.

Nätverkshögtalare från LG
Under mässan har LG visat upp sin första trådlösa nätverksanslutna högtalare för den som vill avnjuta musik i hemmets alla rum. Det räcker med en högtalare, men det är först när du har flera som systemet kommer till sin rätt. Högtalarna kopplas ihop med en separat brygga och kan därefter styras med hjälp av en kostnadsfri app.

De första modellerna ut är LG NP8740N och LG NP8540N med uteffekt på 70 respektive 40 watt. Pris och släppdatum kommer senare.

IMG_6706

Asus prispressar snygga lurar
Asus lanserar tre nya mobiler i serien Zenfone: Zenfone 4, Zenfone 5 och (ja, du gissade rätt) Zenfone 6. Siffran efter står för skärmstorleken. Gemensamt för alla lurar är låg vikt, enkel och stilren design, flera färgval samt ett extremt lågt pris.

Vi gillar inte den låga skärmupplösningen i Zenfone 4, men i övrigt verkar det vara en utmärkt budgetlur. Både vikten och byggkvaliteten är imponerande för priset. För 99 dollar går det inte att klaga på någonting.

zenfone 4

Zenfone 5 är nog den mest intressanta luren i familjen. 5-tumsskärmen är hd-upplöst och med ”GloveTouch”-stöd kan du använda vantar/handskar när du använder telefonen. Kameran har bildstabilisator och sensorn är på 8 megapixel. Pris: 149 dollar!

zenfone 5

Bjässen, Zenfone 6, har en matchvikt på 200 gram men känns minst en femtedel lättare. Upplösningen är hd-upplöst, vilket är godkänt, men vi hade önskat full-hd. ”GloveTouch”-stöd och 13-megapixelkameran. Priset? 199 dollar.

Inga uppgifter ännu svensk lansering.

Uppdatering. Zenfone-serien har Asus nya egenutvecklade gränssnitt, ZenUI. Vi hann fingra på samtliga modeller under några ögonblick och första intrycket är positivt. ZenUI ser modernt ut med klara färger som går att matcha med mobilens färg. Vi gillar särskilt integrationen med tredjepartsappar och flera praktiska funktioner som hjälper dig att hålla koll på ärenden.

Visa kommentarer / Kommentera nu
CES 2014-bloggen - Senaste nyheterna från världens största prylmässa! Teknik, Feature, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17