Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Canon XC10

Videokamera i en stillbildskropp

Canon har en ny kamera på gång. 4k-upplösning och smidigt format ser ut att göra XC10 till ett intressant alternativ för multimedia-kreatörer.

Många gillar att filma med digital systemkamera. Nu släpper Canon en modell som till det yttre ser ut precis som en systemkamera, men där fokuset ligger på video.

XC10 har en DSLR-liknande kropp och tar också (får vi förmoda) riktigt sjysta stillbilder. Men med 4k-upplösning är det antagligen filmmakare som kommer att jubla högst.

Sensorn är på en tum vilket är betydligt mindre än de professionella stillbildskameror Canon gör, men riktigt bra sett ur ett videoperspektiv. Bildprocessorn är nyutvecklad och döpt till Digic Dv5. Upplösningen är upp till 4k, det vill säga fyra gånger högre än full hd. En mikrofoningång låter dig koppla in externt ljud i kameran. Ovanpå sitter en tillbehörssko där en blixt kan sättas, men antagligen har Canon tänkt att den främsta ska användas till en videolampa.

Optiken är fast och har ett rejält zoom-omfång på 24 till 240 millimeter, och är riktigt ljuskänsligt. Optisk bildstabilisering borgar för att handskakningar och vibrationer inte märks i bild.

Annons

Canon XC10 blir en dyr historia. 2500 dollar kommer den att kosta, vilket lär bli över 20000 kronor i svenska butiker.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Canon XC10 - Videokamera i en stillbildskropp Teknik, Foto & Video, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17